pawloy Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Czy ktoś wie jak zniwelować dzwonienie górnych łańcuszków rozrządu w kawasaki vn 750, ponieważ mi już ręce opadają, rozebrałem cały silnik i wymieniłem wszystkie cztery łańcuchy rozrządu na nowe wraz ze sprężynami napinaczy i nie ma żadnej poprawy, słyszałem żę to podobno wina kiepskiej jakości napinaczy, które są żle zaprojektowane i podobno nigdy nie były modernizowane w celu polepszenia ich działania - nie napinają wystarczająco mocno, słyszałem też że można je jakoś usprawnić lub wymienić na zupełnie inne (tak, tylko z jakiego motocykla będą sie nadawać?). Mam vn-a z 99r. z 19 tys km przebiegu, będę niezmiernie wdzięczny za za jakiekolwiek info na ten temat. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arto Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 coś niedawno czytałem na jakims forum o przerabianiu napinaczy na mechaniczne,wstawia sie srube,jak chcesz to poszukam linka(bylo duzo fotek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 (edytowane) Czolem! Moze sprobuj recznie podciagnac napinacz?Odkrecasz srube dociskajaca sprezyne napinacza, wsadzasz w jej miejsce jakis precik czy srubokret i lekko z wyczuciem dociskasz az uslyszysz przeskoczenie zabka w napinaczu.Mnie sie "powiesil" raz napinacz w TDM. Lancuszek dzwonil jak cholera. Wiec zrobilem tak jak napisalem wyzej i do dzis spokoj - cicho jak makiem zasial. Pozdro Edytowane 8 Grudnia 2007 przez zbyhu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwoj Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 cześćtrochę dziwna sprawa, piszesz, że moto ma przejechane 19 tys. km, łańcuszki nie powinny zbytnio hałasować, może jesteś trochę przewrażliwiony, w historii forum jest kilka tematów, może powinieneś też przyjrzeć się regulatorom luzu zaworowego, pozdro bwoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi