Jump to content

Alarm w NSR 125?

michalwariat
 Share

Recommended Posts

Cześć!

Tak jak w tytule.... miał ktoś z was coś takiego w moto? Jak to działa no i czy w ogóle działa;) Jeszcze interesuje mnie montaż- z instrukcją dam rade sam?

Jak był gdzieś temat o takich alarmach to z góry przepraszam (szukałem a nie znalazłem)

pozdrawiam

Ja posiadam coś takiego, działa bardzo ładnie, a wybrałem jedną z tanczych wersji (99 zł). Mocniej tupniesz obok moto i włańcza się ostrzezenie, tupniesz drugi raz zaczyna wyć. Jedyne co musisz mieć w moto do załozenia takiego alarmu to miejsce na skrzynke 10x10x5cm (pod siedzeniem nad akumulatorem ją umieścilem osobiscie). Co do montazu to dostajesz dokładną instrukjce problem pojaiwa się wtedy dopiero kiedy niepsaują kolory w instrukcji do tych w twoim moto. Ale sprzedawca zawsze Ci pomoze (bynajmniej tak ma w aukcjach). Alarmy są rózne na rynku - od 80 do 350 zł. Ja wybralem tak jak pisałem wcześniej taki za 99 zł i jestem w 100% zadowolony.

motocykl jak kazdy inny, takze nie wiem w czym widzisz problem

Chciałem się upewnić żeby nie walnąć pieniędzy w błoto. Nigdy nie słyszałem o tym wynalazku w NSR i w ogóle nikt ze znajomych nie instalował tego w moto. Kolega wcześniej napisał ze nawet tanie 100% sprawne i o to mi chodziło.

Dzięki i pozdrawiam

Na allegro są takie alarmy w granicach 100zl (Wersje bez odpalania i wyjścia na kierunkowskazy. ) Ogólnie ktoś lekko puknie w moto i wyje. Podłączasz to do 12V i syrenkę musisz umieścić pod jakąś owiewką. Ogólnie fajowa zabawka ;] Pozdrawaim

Ja mam alarm w nsr za 150 złoty kupiony w Larsonie który posiada :

Funkcje:

-Odcięcie zapłonu

-Sygnalizacja syreną i kierunkowskazami

-Odpalanie silnika pilotem lcd

-Odcięcie zapłonu

-Funkcja panic (możliwość włączenia alarmu pilotem)

Alarm reaguje na wstrząs.

I jest fajny i mnie nie zawodzi :D