kozakkiewicz Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Ostatnio gdy jechalem moim ukochanym Derbikiem w pewnym momencie silnik przestal pracowac na szczescie bylem blisko domu, ale troche sobie go popchalem. Okazalo sie ze nie bylo plynu chlodniczego, a chlodnica byla po wymianie i jeszcze godzine przed uszkodzeniem bylo pelno plynu. Nie mam zielonego pojęcia co sie stalo.Prosze o pomoc. Z Góry THX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 A nie dławił się wcześniej? Może poszła uszczelka pod cylinder albo niedokładnie ktoś zamontował nową chłodnicę i płyn wyciekł. Nie odpalaj moto i koniecznie zajrzyj pod głowicę, żeby obadać czy nie ma uszkodzeń na cylindrze. Jeśli nie ma to zalej z powrotem płynem i poobserwuj czy nie wylatuje nigdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozakkiewicz Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Wlasnie w tym problem, ze sie nie dlawil ale ostatnio zauwazylem ze kapie paliwo... Jestem pewien ze to z gaznika i dzisiaj wszystko z tego co wiem naprawilem. Jutro zobacze co z cylindrem. Nawet przez mysl mi nie przeszlo, ze cos z cylindrem moze byc nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk3860 Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 sprawdź i napisz co było nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 bez chłodzenia mógł się po prostu trochę zatrzeć, ale to nie jest pewne. Lepiej sprawdzić niż zrobić chłodzenie i jeździć na zatartym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozakkiewicz Opublikowano 27 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 ... Świeca nie ma iskry... to było głupie z mojej strony... jak cos poza tym jest nie tak to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 czyli płyn był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozakkiewicz Opublikowano 27 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 (edytowane) Dobra plyn jest iskra jest gaznik przeczyszczony... ale niestety nadal nic... czyli jednak biore sie za cylinder... Tak płyn był. Edytowane 27 Listopada 2007 przez kozakkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 a motor robiles sam czy ktorys z naszych leszczynskich serwisow ci to robil?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozakkiewicz Opublikowano 28 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) jak by mi serwis robil to do serwisu bym odwiózl ;] staram sie sam robić bo chce sie przy tym też troche nauczyć o moim motorku poznać jak coś naprawić bo wiem, że ta wiedza mi się przyda. Sam sie zabrałem za naprawe a skończylem z pomocą taty. Dzieki wszystkim za pomoc! Jednak to nie był cylinder nawet nie musiałem go otwierać po prostu gaźnik miał falszywe powietrze bo cos było nie dokrecone i iskrownik mial urwany kabel... I daltego nie chcial odpalic.Jeszcze raz Dzieki wszystkim za pomoc :icon_rolleyes: Edytowane 28 Listopada 2007 przez kozakkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi