Skocz do zawartości

Na co zamienić horneta...

dm15
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ten filmik pokazuje tylko, ze sie da. Nie mowi natomiast nic o konsekwencjach takiej jazdy. Wytrzyma 10 twardych ladowan. Wytrzyma nawet i 50 i 100. Moze nawet 200. Ale w pewnym momencie mocowanie zrobi "dzynk" i pojdzie sie j*b.... A wtedy jest placz i lament. Chce tylko powiedziec, ze kazdy kto uzywa do takiej zabawy Horneta, powinien wiedziec jakie moga byc tego konsekwencje.

Witam. Jestem posiadaczem Horneta i tez jestem zdania, ze to moto do stunu sie nie nadaje. Dyskwalifikuje go rozwiazanie ramy w ktorym silnik jest elementem nosnym. wydaje mi sie ze autor to wlasnie mial na mysli, dyskwalifikujac Horneta jako moto do stunu.

koles nic nie wspominal o stuncie tylko ze chce moto ktore nadaje sie by czasem pojechac na kole. hronet idealnie sie do tego nadaje podobnie jak dziesiatki innych maszyn

900etka ma 115KM ale momentu coś ok 96NM, tak więc jest więcej, ale i ciężej o 25kg, a to robi różnice....

oczywiście Hornet 600 nie wstaje na koło z dwójki z gazu jak R1 która ma 150KM czy więcej, ale uważam Horneta za bardziej poręcznego i zwinnego naked bike'a od dziesiątek plastików. Oczywiście na prostej nie wygrasz z tysiącem, ani nie wstaniesz na koło przy 180km/h jak GSXR 1000, ale masz więcej fun'u z jazdy takim lekkim i zwinnym sprzęcikiem. i niech nikt nie mówi że Hornet nie dadaje się do jazdy na kole, zarówno przednim jak i tylnym... proszę was o litość dla mojej cierpliwości.....

a mówiąc że puszczają podciągi silnika, czy że siada główla ramy, łożyska i inne elementy motocykla przy uprawianiu, nawet okazyjnie, stuntu, chcę się zapytać: a w którym motocyklu to czy owo nie siada przy takim eksploatowaniu sprzęta?? znajdzie mi takiego !!!!

Bratek, zrozum chlopie ze nie chodzi o moc silnika. Chodzi o to ze w Hornecie silnik jest elementem nosnym. Iestnieje duze prawdopodobienstwo ze w pewnym momencie ktores z mocowan peknie. Chodzi tylko o to i o nic wiecej. W innych moto masz rame kolyskowa ktora znacznie lepiej znosci przeciazenia zwiazane z twardym ladowaniem po jezdzie na gumie.

skoro prosucent wzpuscil taki spryet i takie roywiazanie to nie moze byc dziadostwo bo by sie ludzie na tym pozabijali a koledze moglo peknac mocowanie bo mial twarde ladowania. jesli robi sie wszystko w miare umiejetnie to nie ma prawa sie nic popsuc

Jako że sam założyłem ten wątek po krótce wyjasnię te drobne niedopowiedzenia.

Po 1sze do JESZUA nigdzie w poscie z mojej strony nie padło stwierdzenie że Hornet sie nie nadaje ze względu na brak mocy( bo tej wcale nie brakuje)

Po 2gie zgadzam się całkowicie z kolegą JERYM , tzn rzeczą która głównie wyklucza HORNETA jako pretendenta do zabawy w stunt jest rozwiązanie konstrukcyjne jego ramy. (sam odczułem to na własnej skórze)