korekson13 Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Witam :P Od jakiegoś czasu mam problem z przewodami na świecach a dokładnie nr 1. Zauważyłem, że pojawia sie tam korozja (na stuku przewodu i świecy). Silnik się dławi na niskich obrotach, myslę że iskry zwyczajnie nie dostaje i pracuje na trzech cylindrach. Wczysciłem ten przewód z korozji smarem do usuwania rdzy, wypłukałem, wysuszyłem i było fajnie przez chwilę, póki sie pogoda nie zmieniła. Tam jakimś cudem sie wilgoć musi dostawać (a nie widać żadnych uszkodzeń przewodu, czy tej gumowej osłony). I teraz nie wiem czy kabelki nowe sobie nabyć, czy nowy motór se kupić :P ?Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 sam sobie dałeś odpowiedz... wypadałoby zmienić "kabelki" ;) na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi