Skocz do zawartości

legalność pojazdu

kuba_195
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

dałem tu bo tu wielu zgląda.

mam takie pytanie. jak sprawdzić czy motorower nie jest kradziony?chodzi o motorower z holandii, gdzie one nie są rejestrowane. i moje pytanie, czy jest jakiś rejestr czy cos gdzie można to sprawdzic? nie chciałbym go kupić i żeby ktoś mnie oksarżył o kradzież. wiadomo jest umowa kupna sprzedaży od handlaża... a wiarygodność umowy wiadomo jaka jest. pozdrawiam i mam nadziej że ktoś mi podpowie.

Zapytaj może są jakieś dokumenty pochodzenia

dowód zakupu lub inny dokument potwierdzający, nabycie pojazdu

w Holandii, jeżeli nie ma to chyba jednak tylko policja.

Jeszcze zapytaj w wydziale komunikacji czy zarejestrują

motorower bez dokumentow, obawiam się, że nie będzie to możliwe.

u nas podobno rejestrują, bo ten koleś od którego mam go mówil że rejestrowali w polsce już z holandii i potrzebna jest umowa i potwierdzenie legalności , a co to jest potwierdzenie legalności? przecież skoro mam umowe kupna sprzedaży to co może być innym potwierdzeniem? dl mnie w ogóle jest to dziwne. ma on jeszcze jakiś certyfikat,że motorowery w holangii nie podlegaja rejestracji.

skuter jest wartości 1000zł i mocno zniszczony wiec wątpie ćzy był kradziony, chociaż nic nie wiedomo. czyli poprostu mam pójść na komendę z numerem ramy i poprosić o sprawdzenie czy nie jest nigdzie odnotowany? a jeśli bedzie to co? bedą chcieli odemnie pewnie dane kolesia który ma ten skuter? nie chce sie mieszać w niepotrzebne kłopoty