szwarc Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Witam. Mam pytanie.Jak wymienić olej w wale kardana ? Poprawcie mnie gdy się mylę.Należy odkręcić w bębnie tylnego koła śrubkę na imbusa.Następnie odkręcić śrubę spustową na dole bębna - o ile to ta :o).Spuścić olej - zakręcić tą spustową i wlać olej - 200 ml. I teraz drugie pytanie - na wale napisane jest SAE 80 (powyżej 5C) lub SAE 90 (poniżej 5C).Gdzie kupić taki olej - bo coś nigdzie nie mogę znaleźć. Dodam, że posiadam vn750. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 dokladnie jak piszesz ;) oleje przekladniowe tzn skrzynie biegow dyferencjały :wink: pzdr http://www.allegro.pl/item271489804_mobil_...sae_85w_90.html przykladowy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwarc Opublikowano 20 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Dzięki kolego, dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadir Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 podłączę się do tematu: Jak często należy dokonywać takiej wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Raz na 5 lat ???Praktycznie ten olej bardzo powoli sie zuzywa, i chodzi raczej o usuniecie wytraconej z czasem z niego wody niz o cokolwiek innego.Natomiast wazne jest aby raz w roku przesmarowac wielowypust przekladni napedzajacy kolo i wielowypust tego kola, oraz sprawdzic luz na tym wielowypuscie .Chwytamy reka za wal i krecimy kolem, luz od uderzenia w zab do uderzenia w drugi powinien byc jak najmniejszy. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadir Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi