Fenix_ Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) No to pytanko konkretnie dotyczy mechanizmu (mechanizm w silniku) jak on działa.... rozebrałem silnik i ten wałek co steruje mechanizmem klapki sa w nim kulki itd... jak to powinno działac.... Silnik ktm 125 produkcja 1997 Edytowane 18 Listopada 2007 przez Fenix_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grey_cinnamon Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 No to pytanko konkretnie dotyczy mechanizmu (mechanizm w silniku) jak on działa.... rozebrałem silnik i ten wałek co steruje mechanizmem klapki sa w nim kulki itd... jak to powinno działac.... Silnik ktm 125 produkcja 1997 Heja,Wzrastająca wraz ze wzrostem obrotów siła odśrodkowa wypycha kulki wzdłuż ich kanałów, kulki wyciskają podkładkę która ściska sprężynę. Ta ściskając się, wprawia w ruch dźwignię otwierającą zawór. Proste?:_) Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Inżynierowie ktma zastosowali bardzo proste rozwiązanie:P Bez kitu aż sie włos jeży:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grey_cinnamon Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Najprostsze mechanizmy najtrudniej opisać, a ten mechanizm jest bardzo prosty. Diabeł oczywiście tkwi w szczegółach. Ciężar kulek, odpowiednia sprężyna. Dogranie otwarcia/zamknięcia zaworu do konkretnych obrotów. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenix_ Opublikowano 23 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Ok juz wszystko wiem tak pytalem bo chcialem wiediec jak to działac powinno.... zatarł mi sie ten mechanizm ale juz wszystko jest ok ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi