Skocz do zawartości

Drag Star - kontrolka oleju

Lorenzo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

To dlatego, że ostatnie orły Ci wypłoszyłem z lasu (z tą głośnością) Radku? Ostatnio OldMOtylek trochę "spuścił z tonu": sprzedałem MCJ-ki, których dźwięk poznaleś, a założyłem na powrót oryginalne tłumiki, tyle że bez tylnej ścianki. Raczej niż łomot czy strzały mam teraz basowe dudnienie. A i SexyTrenerka na swoim aftermarketowym wydechu ma sympatyczny gang przy wolnych obrotach.

x. Maślak napisał:
sprzedałem MCJ-ki, których dźwięk poznaleś, a założyłem na powrót oryginalne tłumiki, tyle że bez tylnej ścianki.

Szkoda wielka, bo bardzo ładnie dudniło. Gdy jechałem za Tobą, miałem wrażenie, że odkręcają mi się wszyskie śrubki.

A Tenerkę, mam nadzieję, poznać, niestety, chyba już w przyszłym sezonie?

Problem migającej kontrolki poziomu oleju nie dotyczy chyba tylko Drag Starów? Pamiętam, że w mojej Babci Virago 1000 ta lampka też lubiła do mnie zamrugać od czasu do czasu. Najczęściej na zimnym silniku lub po wyjściu z bardziej ostrego łuku. Przy stanie oleju w pobliżu maximum, jakby rzadziej jej sie to przytrafiało.

x. Maślak napisał:
Tylko u Ciebie, Radku, diagnoza była dość prosta: z braku przegród w karterze silnika ssak oleju w tych łukach czasem nie załapał.

Hmm, a ja miałem nadzieję, że powiesz, że za ostro łykałem winkle. Szczerze mówiąc, szkoda.

Edytowane przez radekb

radekb napisał:

Problem migającej kontrolki poziomu oleju nie dotyczy chyba tylko Drag Starów? Pamiętam, że w mojej Babci Virago 1000 ta lampka też lubiła do mnie zamrugać od czasu do czasu. Najczęściej na zimnym silniku lub po wyjściu z bardziej ostrego łuku. Przy stanie oleju w pobliżu maximum, jakby rzadziej jej sie to przytrafiało.

A czy w takim wypadku ja mam miec powod do dumy czy sie niepokoic ze mi jeszcze ANI razu ta kontrolka nie zapalila sie podczas jazdy ???? :flesje: :bigrazz:

Tylko w momencie wlaczenia zaplonu, razem z kontrolka luzu, a potem zaraz gasnie i juz sie nie zapala :)

ISRA: 27062
SREU: 614