pieciu Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 mysle nad zmaian swiec na ngk irydowe i tak sie zastanawiam czy poprawi to jakos prace mojego moto czy ma to wogole jakis sens prosze o odpowiedzi uzytkownikow ktorzy przeszli na takie wlasnie swiece? prosze o info na ten temat co wy o tym myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOSTRIDER11 Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Ja zmienilem w sradzie na irydowki tylko ze na DENSO,powiem ci ze jest roznica silnik jest jakby elastyczniejszy,no i nie ma problemow jak ze zwyklymi NGK ze dostaja przebicia jak sie tylko przyleja,moto zawsze odpala nie bylo takiej akcji ze byl jakis kaprysny .Mialem w sezonie kilka sytuacji ze moto sie przylal w tym 2 gleby,irydowki tylko wykrecilemwygrzalem i dalej jazda............wiem z autopsji ze zwykle NGK juz dawno lezaly by w kiblu na smieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soft Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Mam NGK irydowe w Yamaha DS 1100.Super...- lepiej się wkręca- dużo płynniejszy,- nie trzeba grzać długo na ssaniu (nie gaśnie bez ssania)- lepsza kultura pracy. Nie zamienię na zwykłe.Uwaga - dobrze poszukaj na internecie - bo ja kupiłem po ok. 50 zł za sztukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 nofakt te swiece są bdb ale są stosunkowo drogie ale warto zainwestowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieciu Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 ja mam zrodlo gdzie moge je kupic za 36zl za sztuke po znizcze za to ze mam znajomego w sklepie a sa to swiece ngkcr9eix czyli zaminniki zwyklych cr9e GHOSTRIDER11 a gzie kupiles takie denso i za ile bo ja osobiscie bym wolal te niz ngk bo ngk sie chyba szybciej zalewaja i potem czesto siadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOSTRIDER11 Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Ja kupowalem od takiego kolesia z wroclawia to jest jakis sklep wysyulal mi poczta ja tez do swojego srada mam CR9ETu masz do niego nr 608 082 486 placilem cos w okolicy 45zl za sztukeMoge ci polecic te swieczki bez zastanowieniaPozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edison Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 ja mam zrodlo gdzie moge je kupic za 36zl za sztuke po znizcze za to ze mam znajomego w sklepie a sa to swiece ngkcr9eix czyli zaminniki zwyklych cr9eU mnie w detalu taka świeca {CR9EIX}kosztuje 62 zł.Kupujesz je po cenie zakupu praktycznie. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jusza Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Edison... Ile zapłacę za dwie świece NGK BPR7EIX? A jeśli masz, to ile za DENSO? (nie znam symboli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOSTRIDER11 Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 dzwoncie sobie do tego goscia co podalem nr w sumie to z racji jazdy motocyklem zrobil mi taka cene i ma w ofercie pelen katalog swiec DENSO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jusza Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Ghostrider11... Numer, który podałeś zgłasza się jako nieistniejący... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edison Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Edison... Ile zapłacę za dwie świece NGK BPR7EIX? A jeśli masz, to ile za DENSO? (nie znam symboli)46 zł /sztuka .Denso niemam w ofercie niestety.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOSTRIDER11 Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Troche sie naszukalem ale mam http://moto.allegro.pl/item262494763_swiec...i_mercedes.htmlto od niego bralem wtedy te swieczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jusza Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Ghostrider11... Za to, że się naszukałeś - honory!!! Czapka... tfu!!! kask z głowy!!!Dzwoniłem, mają DENSO irydowe. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 (edytowane) W związku z przypadkami występowania awarii świec zapłonowych informujemy, że po wkręceniu nowej świecy do silnika należy uruchomić silnik i pozostawić go uruchomionym do momentu uzyskania przez niego temperatury eksploatacyjnej. Powoduje to tzw. wygrzanie świecy. Jest to szczególnie ważne podczas pierwszego uruchomienia. Pod żadnym pozorem prosimy nie wyłączać silnika po krótkotrwałej pracy. Ponowne uruchomienie silnika często pokazuje, że świeca nie działa. Dzieje się tak, ponieważ silnik pracujący na ssaniu ma bardzo bogatą mieszankę, podczas spalania której powstaje sadza, która osadzając się na świecy tworzy powłokę bogatą w węgiel, który przewodzi iskrę. Stosowanie się do powyższych zasad zaowocuje długim czasem eksploatacji, a co za tym idzie, zadowoleniem z jakości świec DENSO i NGK. Pamiętaj! Świece należy wymieniać zgodnie z zaleceniami producenta motocykla, zawartymi w książce serwisowej. Nigdy nie wykręcaj świecy z silnika, który jest jeszcze gorący - grozi to uszkodzeniem głowicy Info ze strony larssona, tez maja te swiece. Edytowane 10 Listopada 2007 przez RaY Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Potwierdzam obserwacje przedmówców.Od roku użytkuję NGK irydowe i nie miałem z nimi żadnych problemów.Ani razu mi się nie zalały (co często przytrafiało się "zwykłym") , silnik łatwiej odpala i szybciej zaczyna równo pracować.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi