hubert_afri Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Dostałam dzisiaj list z prokuratury rejonowej. Umorzono dochodzenie z powodu braku dowodów i brakuoskarżonego w tej sprawie No cóż ale gdyby były dowody na to że ktoś spowodował to zdarzenie na drodze to byłaby podstawa do dochodzenia roszczeń z UFG nawet gdyby sprawca nie został ustalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CBR 1000F Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 =========================================================================W dniu 25 października 2007 koło godz. 19:20 w Warszawie na ul. Świętokrzyskiej miałam wypadek motocyklowy. Kierowca BMW o początkowych literach nr rej. GTC kierowany przez NN zajechał mi drogę. Zmuszona byłam do awaryjnego hamowania w deszczu, zablokowało się przednie koło i doszło do wywrócenia się motocykla. W czasie upadku podparłam się nogą o asfalt i doszło do zmiażdzenia kolana. Ze sprawcą wypadku nie miałam kontaktu - zbiegł on z miejsca natychmiastowo. Nie jest znany z imienia i nazwiska. Mam dwóch świadków, którzy go widzieli podczas tego manewru i stwierdzili jego winę. Jeden z nich widział sprawcę od tyłu i częściową rejestrację jego pojazdu - czarnego BMW.Moja sprawa na policji ciągnęła się przez 6 miesięcy. Przesłuchiwano świadków, ale żaden nie przyznał się do winy. Jest jeden podejrzany z Warszawy, ale nie postawiono mu zarzutu z braku dowodów. Mam całą historię swojej choroby, opis dwóch operacji. Od 6 miesięcy chodzę na rehabilitację i jeszcze nie jest ona zakończona. Dostałam dzisiaj list z prokuratury rejonowej. Umorzono dochodzenie z powodu braku dowodów i braku oskarżonego w tej sprawie. Dodatkowo, napisali, że miałam nogę skręconą zaledwie, a miałam zmiażdżone kolano i rehabilitacji po 6 miesiącach jeszcze nie zakończyłam.Mam 7 dni na odwołanie. ==========================================================================Jeżeli: jest ktoś w stanie mi pomócjest wśród Was prawnik lub adwokatktoś zna ktoś procedury sądowektoś wie, jak mogę znaleźć sprawcęktoś orientuje się, gdzie mogę uzyskać odszkodowanie Proszę o kontakt.LIZA koleżanko jeśli wejdziesz na tą stronkę to mogę coś poradzić i pomóc ponieważ byłem Inspektorem Ruchu Drogowego w Żandarmerii Wojskowej przez 10 lat przepisy prawne i Sądowe nie są mi obce tylko że musiałbym przeczytać całą Twoją dokumentację bo z tego co czytam to co piszesz to jest wiele wątpliwości i nie jasności z strony Prokuratury i Policji jak coś to pisz na mojego maila może coś wskóramy w tej sprawie mam kątakt z dobrą biegłą Sądową od rekonstrukcji wypadków drogowych więc warto spróbować oto mój mail [email protected] czekam na jakąś wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marciow Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 ..... mam kątakt z dobrą biegłą Sądową ..... powiedzialbys ? :) usprawiedliwia tylko jedno...... - byly wojskowy.... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi