Skocz do zawartości

JAK ODPALIĆ RUSKIE MOTO.?

dawidiusz25
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

bym się tyle nie męczył,i straconą energie mogbym sporzytkować na coś innego.np.nna opierd......tego gościa który mi ją sprzedał mimo zapewnień :zmień olej i jeżdzij,,,

Juz zaczynam rozumiec skad te Twoje pytania skoro uwierzyles gosciowi ze wystarczy zmienic w rusie olej i jezdzic... Po prostu zwykla naiwnosc...

Zamiast na pchanie Kasi (hehe tylko bez skojarzen zboczency) energie spozytkuj na porzadny remont. Z drugiej strony co do bateryjki - zastanow sie jaka pojemnosc ma owa bateryjka, moze tak z 500mAh a akumulator od 8-16 Ah - wiec porownaj sobie skale,ciekawe jak daleko bys zajechal na bateryjce...

Idea nistety nie nowa. Na Białorusi wszystkie Dniepry, Urale i Kaśki mają zasilanie z samochodowych akumulatorów i to 12 V, mimo instalacji 6 V. Akumulator jest wsadzany do kosza i przewodami podłącza się go do instalacji.

Wiem, sam tak czasami jezdzilem jak braklo prodow a chcialo sie pojezdzic. Naladowany akumulator motocyklowy 12V/16Ah starczal mi na zrobienie 50km bez ladowania

iż 49 i mz ts 250/1 miały stacyjki tak zrobione że w położeniu 5 odpalić można było z popychu.w junaku miałem przeróbkę na zapłon z iskrownika lub z aku.pokombinuj trochę.wiem o czym myślisz -wyjwżdżasz i wracasz o własnych siłach,ale lepiej zrób porządek z ładowaniem.