radzzio2 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 (edytowane) zamowilem 14/47 i chyba przy tym zostane bo jak piszecie przy 14/49 moze trzeba dluzszy lancuch. No chyba ze 14/48 hmmmmmm Edytowane 30 Kwietnia 2009 przez radzzio2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszcz Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Witam, wczoraj pomyslalem sobie zeby sprawdzic jak wyglada lancuch rozrzadu i jak wyjalem napinacz to okazalo sie ze do napiecia lancuszka zostal jeszcze tylko jeden zabek, i teraz pytanie, mozna jeszcze jezdzic na takim lancuszku czy juz raczej odpuscic sobie jazde i czekac na nowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafRaf Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Ja wymieniłbym łańcuch rozrządu natychmiast. Nie ryzykuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalim1 Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 z gs500 kola wzioles? ja wlasnie od gsxr przerabiam, ale z tylem troche zabawy jest... zapodaj zdjecia http://bikepics.com/pictures/1647663/ http://bikepics.com/pictures/1636544/ od f2 koła by fajnie pasowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chichio Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 CZy kola od RMZ 250 04 pasuja do DRZ? KOlega moze takie kupic i ma watpliwosci..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalim1 Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 ważna jest odległość zębatki od tarczy, tulejki i łożyska można kupić pod wymiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vipszybki Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Czy ktoś ustawiał stopień kompensacji w liczniku w DRZ ? Ja u siebie ustawiłem na "100" (moto było z anglii) i coś zaniża, jeśli chodzi o pomiar odległości ....... możliwe.... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Jurgen- Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 a ile to jest "cos" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vipszybki Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 np na drodze 1500 m wskazywał 1200 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Jurgen- Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 no to niezle, pomyslalem ze moze to mniejsze wartosci, u mnie tez zaniza wg gps tak z 2km/100km musisz wiec pobawic sie kompensacja, moze starczy regulacji :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vipszybki Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Czyli jeśli zaniża to trzeba zmniejszać kompensację...... ? Dobrze myślę ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Jurgen- Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 hmmm, jak zaniza to chyba podniesc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxi Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 (edytowane) Witam wszystkich (szczęśliwców grrrrrrrr ah ta zazdrość) posiadających DR-Z'tki. Moja skromna osoba ma pytanko które nurtuje mnie od dłuższego czasu a na które nie mogę na żadnym forum znaleźć konkretnej odpowiedzi. Mianowicie: Jak różnią się w eksploatacji modele S i E, wiem, że regulacje w E są trochę częstsze ale to w sumie itak niezły wynik jak na motocykl tego typu, tylko jak to jest z tym spalaniem. Bo trochę się te wersje różnią mocą jednak i chciałbym wiedzieć o ile(czy) wersja E pali więcej. (mowa oczywiście w obydwu przypadkach o jeździe enduro). I załóżmy z góry że różnica z 2 czy 3 litrów/100 nie bierze się ze stylu jazdy bo jak enduro to enduro a nie do lasu na grzyby. I przy okazji najlepiej gdyby ktoś napisał raz a dobrze ile już tak wyliczając z jakiejś średniej użytkowników na forum ile palą te dwie wersje. Jestem troche skołowany bo jedni piszą 3,5 do 5 a za chwile ktoś pisze że ta sama wersja jemu pali 5-8. Sory za głupie pytanie ale z racji iż jeszcze się uczę to właśnie spalanie robi mi ogromną różnicę. Czekam z niecierpliwością na odpowiedź i duuuuużo błotka wszystkim życzę :icon_twisted: Edytowane 4 Maja 2009 przez Maxi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pion Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Witam wszystkich jestem posiadaczem od niedawna [sUZUKI DRZ 400 SM 2007] niestety nie jestem do konca zadowolony, nie mam porownania z inna suza tego modelu ale wydaje mi sie ze moja jest troche zamulona troche pozno wkreca sie na obroty( na drugim biegu trzeba mocniej szarpnac zeby postawic na kolo) moja suzi ma gaznik podcisnieniowy, mysle ze to psuje mi troche jazde, podobno wstawia sie gaznik od wersji E przez co motor lepiej reaguje na gaz, moze ktos cos wie o "tuningu" drz bo coz nie ukrywam ze brakuje mi mocy. moze ktos sie podzieli z wrazen z jazdy na kole > ktory bieg > jaka technika > jaka zebatka pozdrawiam >>>>>>>> Hello. Wlasnie kupilem ten manualny napinacz od Jeremiego. Zobaczymy zobaczymy jak to dziala! witam jak sie sprawuje ten napinacz ?? myslałem ze oryginalny napinacz wystarczy ale ostatnio hałas łancuszka robi sie coraz wiekszy dlatego zastanawiam sie nad kupnem takiego naciagacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michur Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Napinacz sprawuje sie w iscie HOLIWOODZKIM stylu. Bez problemowo! Ogolnie polecam. Obsluga banalnie prosta. Zakladasz.Regulujesz i tyle. Te automaty do 2003 na dziendobry do smieci. A jak kupowac nowy to w suce chca jakosc 400 czy 500 pln . A manualny za 145. Czyli jeszcze starczy na nowy lancuszek ( tourmax,zakuty ) i na pare browarkow do montazu. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi