bbuh Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 (edytowane) witam,probujac pozbyc sie mojego problemu z dlawieniem w drz, zdemontowalem coast enricher, zrobilem "eddie mod". pomysl nA darmowy tuning z thumpertalk.com. polecam wszystkim posiadaczom drz z fcr 39. nie mam zadnego doswiadczenia mechanicznego, wiec kazdy sobie poradzi. zdecydowana roznica. na rozgrzanym silniku nie ma zadnego dlawienia po szarpnieciu maneta z dolnych obrotow. reakcja na gaz jest zdecydoanie bardziej spontaniczna, nie ma zadnego opznienia. motocykl jest jakby bardziej dziki. polecam, w miare mozliwosci sluze rada.pzdr blazej Edytowane 28 Marca 2012 przez bbuh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flq1337 Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Witam, jeszcze jedno pytanie, czy modul w S i E jest taki sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagins Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 na jednym i drugim powinno hulaćmam moduł gdzieś jak byś potrzebował Cytuj sprzedam DRZ 400 E po remoncie generalnymsprzedam części do DRZ-ety i EXC 400 / 520 tel 698 672 101 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 witam,probujac pozbyc sie mojego problemu z dlawieniem w drz, zdemontowalem coast enricher, zrobilem "eddie mod". pomysl nA darmowy tuning z thumpertalk.com. polecam wszystkim posiadaczom drz z fcr 39. nie mam zadnego doswiadczenia mechanicznego, wiec kazdy sobie poradzi. zdecydowana roznica. na rozgrzanym silniku nie ma zadnego dlawienia po szarpnieciu maneta z dolnych obrotow. reakcja na gaz jest zdecydoanie bardziej spontaniczna, nie ma zadnego opznienia. motocykl jest jakby bardziej dziki. polecam, w miare mozliwosci sluze rada.pzdr blazejCzyli zlikwidowałeś luz na pompce przyśpieszającej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Czyli zlikwidowałeś luz na pompce przyśpieszającej ? czyli zapewne standartowy o-ring mod dla pompki przyspieszającej. Nawet w ostatnim x-cross-ie był artykuł o tym sposobie. Bardzo przydatny patent i warty wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Nawet chyba dwie strony wcześniej podsyłałem link do artykułu o tym, gdzie kolega bbuh zadeklarował że wypróbuje :biggrin: Tak nie wiele, a za razem tak dużo :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbuh Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 (edytowane) oprocz zlikwidowania luzu - zdrutowania dzwigni, nalazy jeszcze rozgiac troche ta dzwigienke, tak zeby wszystko dzialalo plynnnie w calym zakresie ruchu i zeszlifowac stoper na membranie pompki. http://www.thumperta...ddies-mod-pics/ wszystko stanie sie jasne po obejrzeniu zdjec z ww posta. coast enricher to osobna sprawa, jeszcze prostszy tuning. pzdr, blazej rafael, dzieki za link wczesniej, przydal sie. szukalem pozniej tym tropem. twoj link dotyczyyl jednak nowszego typu gaznika, fcr 39 mx, z regulacja pompki. w tym przypadku polecam poszukac gb mod, bk mod. przerobka na podobnej zasadzie, ale troche inna. w drz jest stary typ fcr, tzw slant body, bez regulacji pompki przy okazji zamontowalem yoshimure rs3 full zestaw. robi robote. polecam kazdemu noszacemu sie z zamiarem kupna akcesoryjnego wydechu do drz. pzdr czyli zapewne standartowy o-ring mod dla pompki przyspieszającej. Nawet w ostatnim x-cross-ie był artykuł o tym sposobie. Bardzo przydatny patent i warty wykonaniaco to jest xcross? Edytowane 31 Marca 2012 przez bbuh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 X-cross to taka gazetka o motocyklach off road >http://www.x-cross.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 X-cross to taka gazetka o motocyklach off road >http://www.x-cross.pl/W papierowej formie rozumiem się ukazuje. Powiedz czy w jakiejś konkretnej sieci sklepów można to dostać? Bo za cholerę tego w mojej okolicy nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 W empiku napewno są gdy wychodzi. Jest to dwumiesiecznik i teraz może akurat nie być ich bo to środek między numerami. Ja mam prenumerate więc mi do domu przychodzi dzień przed dostępnością w sklepach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 W empiku napewno są gdy wychodzi. Jest to dwumiesiecznik i teraz może akurat nie być ich bo to środek między numerami. Ja mam prenumerate więc mi do domu przychodzi dzień przed dostępnością w sklepach ;)Ile $$ prenumerata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Jak ja brałem to było po 40 zł za 6 nr czyli cały rok, teraz coś mi sie rzuciło że chyba 55 zł za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Jak ja brałem to było po 40 zł za 6 nr czyli cały rok, teraz coś mi sie rzuciło że chyba 55 zł za rokOk dzięki, chyba zamówie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeremi Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 polecam:http://allegro.pl/show_item.php?item=2247616773 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flq1337 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Witam, poszukuję gaźnika mikuni do dr-z wersji S z 2005r czy posiada ktos taki gaźnik w dobrym stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi