Rafciu Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Załóż chłodnice oleju i zapomnij o problemie. Jeśli jeździsz wyczynowo taka chłodnica jest obowiązkowa. Wymiana sprzęgła niewiele pomoże. Jeśli chodzi o to czy na postoju tarcze sie ścierają, to tylko w niewielkim stopniu. Choć mimo rozłączenia sprzęgła metalowe przekładki ocierają o tarcze bo skok klamki nie jest na tyle duży żeby zapewnić całkowite rozłączenie. Ale to jest niezauważalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemekpimek Opublikowano 28 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Wydaje mi się ,że kolega "qurim" ma racje, bo jak wkręciłem pokrętło od regulacji sprzęgła to problem zanikał. Faktycznie klamke miałem ustawioną, że brała dość szybko i to mogło być powodem ciągnięcia delikatnie na sprzęgle po rozgrzaniu. No i jakoś "dziwnie łatwo" biegi wchodziły. Dzieki za cenne info :) Cytuj zero smutków, zero złości wyj**ane po całości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemekpimek Opublikowano 29 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Dziś założyłem nową oponke. Wszystko jest ok :) To jednak była wina popychaczy i dość "wysoko" pdkręconego sprzegła. Temat uważam za zakończony. Dzięki wszystkim za rady. Cytuj zero smutków, zero złości wyj**ane po całości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi