Stifler Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Spawanie będzie bardziej widoczne? Hehe widać że nie widziałeś roboty profesjonalnej:P Nie będzie śladu po naprawie. A aluminiowa chłodnica jest tak samo łatwa do roboty jak każda inna. Trzeba mieć do tego odp sprzęt i wieloletnie doświadczenie. Same checi często nie wystarczą:icon_mrgreen: Wyobraź sobie że każdą nawet najbardziej wymermoloną chłodnice można naprawić. Czy jest pogięta, czy jest poprzebijana, czy nie ma wiatrołapu. Akurat wymiana rdzenia jest jedną z najprostszych robót. Odcinamy zbiorniki, docinamy na wymiar rdzeń, spawamy go ze zbiornikami (jeśli to aluminium) jęsli jest miedziana to lutujemy, sprawdzamy szczelność pod ciśnieniem nie większym niż 2bary i chłodnica gotowa. Umiesz to robić czy tak słyszałeś?? Ja umiesz to odezwij sie do mnie bo mam chłodnice to roboty i zobaczymy jak wygląda ta profesionalna naprawa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Gdybym tak słyszał to bym nie gadał. Pracuje chyba w jedynym zakładzie w warszawie który zajmuje sie naprawą chłodnic, zarówno cieczy jak oleju, jak klimy, jak i powietrza. Nie robi nam różnicy z jakiego materiału jest chłodnica. Na każdą jest sposób i każdą da sie naprawić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Gdybym tak słyszał to bym nie gadał. Pracuje chyba w jedynym zakładzie w warszawie który zajmuje sie naprawą chłodnic, zarówno cieczy jak oleju, jak klimy, jak i powietrza. Nie robi nam różnicy z jakiego materiału jest chłodnica. Na każdą jest sposób i każdą da sie naprawić. Pozdrawiam A ile chcecie za zrobienie chłodnicy motocyklowej od podstaw?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Szczerze mówiąc musiałbym pogadać z szefem bo ja finansami sie nie zajmuje:) Ale powiem Ci tak,wszystko zależy od wielkości chłodnicy stopnia skomplikowania konstrukcji (ilość krućców, chłodnica płaska czy wygięta) i materiału (miedź aluminium). Miedziane rdzenie są cholernie drogie. A stara jest tak zmasakrowana że nic nie da sie z niej zrobić?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Szczerze mówiąc musiałbym pogadać z szefem bo ja finansami sie nie zajmuje:) Ale powiem Ci tak,wszystko zależy od wielkości chłodnicy stopnia skomplikowania konstrukcji (ilość krućców, chłodnica płaska czy wygięta) i materiału (miedź aluminium). Miedziane rdzenie są cholernie drogie. A stara jest tak zmasakrowana że nic nie da sie z niej zrobić?:clap: To jak możesz to sie dowiedz.. Chodzi mi o prostą chłodnice do horneta.. Moj hornet się po prostu przewrócił niefortunnie i się zgięła rozwalając zbiorniczek i część rdzenia.. Tymczasowo mam z tego zrobioną chłodnice ale z niej już nic nie będzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokoko Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Miałem podobną jak nie identyczną sytuacje w Bandicie. Sprawa u mnie nie wyglądała tak ciekawie, mechanik powiedział to samo spoko spoko bez problemu zaspawamy etc. Po kilku dniach mówi, że spaw w ogóle nie chce się trzymać - jakaś specyficzna mieszanka. No to i tak nie miałem wiele do stracenia to zaproponował mi rozwiercenie i wkręcenie takiej dziurawej tulei. Powiedział, że nie ręczy mi za to i dał za darmo.. trzeba było jeszcze przetoczyć co też nie było proste bo materiał miękki i chłodnica mogła się pokrzywić. A i tuleje daliśmy na jakimś specjalnym kleju. Efekt : pierwszy tydzień była okej, później zaczęła się minimalnie pocić, ale czekam do zimy może znajdę jakaś dobrą używkę. Czas: miesiąc i to było w tym najgorsze :icon_evil: p.s. mam nadzieję ze u Ciebie będzie łatwiej .. :icon_evil: pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Bo zamiast spawać można lutować. Nie wszystko sie spawa. Dam Ci znać jak tylko sie dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi