Mangler Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Witam mam taki dziwny problem z moja aprilia. Jak jest zimna odpala bez żadnego problemu ale gdy przejadę nią jakąś odległość to wtedy zaczyna sie mały kłopot żeby ja odpalić musze naciskac ssanie i dodawać gazu, niedawno był robiony remont silnika spreżanie wynosi niewiele ponizej 12 atmosfer.Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 a swieca jai ma kolor ? moze do wymiany juz albo zla mieszanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mangler Opublikowano 19 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Świeca ma kolor czarno-brązowy wymieniałem ja jakiś tydzień temu ,przy gaźniku nic nie ruszałem ustwienia zostały takie jak przed remontem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 ja bym stawial na gaznik albo zla regulacja albo sie ssanie nie wylancza a ty masz manualne ssanie niezauwazylem ja ci proponuje wyregulwac gaznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novator14 Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 ustaw dobrze przerwe na swiecy a jesli chodzi o ssanie to moze masz gaznik przypchany jak go postawicz i stoi dzien o zassa paliwa tyle ile porzebuje a jak po jezdzie odrazu to on wypali i nie zdarzy sie ustac paliwko albo masz kranik przypchany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mangler Opublikowano 1 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Bawiłem sie z gaźnikiem po regulacji wzrosła prędkość ale nadal ma ten problem z odpaleniem zapomniałem dopisac ze z tym odpaleniem to jest tak ze odpali za pierwszym kopnięciem pochodzi sekunde i gaśnie poźniej musze kopnąć tak z 10 razy wtedy dość mocno czuć benzyne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Skorzystam z tematu. Naprawiałem Aprilie SR z 93 roku chłodzoną powietrzem. Cylinder stojący. Problem w tym, że ciągle jest zarzygana olejem, odpala tylko gdy podleje się jej pod świecę (czasami dała radę bez podlewania ) a jak już pośmigaliśmy parę rundek to zdechła i nawet podlewanie świecy nie pomaga. Świeca iskrę ma i kolor jasno brązowy ale raczej taki jak od zbyt wysokiej temperatury bo kawą z mlekiem to bym tego nie nazwał :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi