truwcio Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Witam mam takowy problem wczoraj bylem zarejestrować motocykl i okazało sie ze na umowie nie ma rubryki z adresem kupującego i sprzedającego no i pani w urzędzie to zauważyła i powiedziała żebymsporządził aneks do umowy ale nie wiem czy nie lepiej po prostu spisać nowa umowę tak było by prościejno i czy pani w urzędzie zaznaczyła coś ze muszę mieć aneks czy porostu sporządzić nowa umowę i niczym sie nie martwic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Jeżeli odesłała Cię z kwitkiem i nic nie zarejestrowałeś, to spisz nową umowę i po sprawie. Jeżeli już dokonałeś jakichś formalności i np. zeskanowała/wzięła Twoją umowę, to bierz aneks - proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truwcio Opublikowano 18 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 a można poprosić o jakiś wzór aneksu do umowy bo nawet nie wiem jak to sporządzić :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Nie mam czegoś takiego, wątpię, że gdzieś znajdziesz, pewnie trzeba się wykazać inwencją i coś wysmarować :biggrin: Żeby na podstawie samego aneksu można było jednoznacznie stwierdzić jakiej konkretnie umowy dotyczy, będziesz musiał spisać dużą część umowy, więc w sumie może lepiej napisz nową. Jak rejestrowałem motocykl, to akurat nie było podanego pełnego adresu zamieszkania Sprzedającego. Urzędnik powiedział mi, że w takiej sytuacji muszę spisać nową umowę (nie mówił nic o aneksie), ale zagadałem i poprawiłem papier przy nim :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 nazwać aneksem do umowy z dnia ___, i spisać na nim dane, których w umowie brakowało :icon_mrgreen:jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truwcio Opublikowano 18 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 dziękuje za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi