mleczyk Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) Witam serdecznie Wiem ze ten tematy byl poruszany bardzo czesto , oraz oznajmie ze przepatrzylem foru pod zagadnieniem motocyklow w zimie ale chcialem sie dowiedziec o nastepujaca rzecz. A mianowicie.Trzymam motocykl w garazy ogrzewanym na stojaki. Motocykl jest przygowowany do sezonu. Wymieniony olej i plyn chlodniczy i hamulcowy. Pytanie jest nastepujace Czy lepiej przepalac motocykl 2-3 x w miesiacu w zimie czy lepiej odloaczyc akumularor i odpalic go dopiero na wiosne ? Pozdrawiam i z gory dziekuej za wszystki posty Edytowane 17 Października 2007 przez mleczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszXVS Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 wg. mnie to i to. aku odlacz, zostaw w cieplym i doladowuj caly czas, a co pare miesiecy nie zaszkodzi zapalic( byle nie na minute i zgasic) najlepiej przejechac sie niedaleko ale zeby caly motocykl sie rozruszal a n ie tylko sam silnik, mysle ze z 15min jazdy wystarczy( ofcourse jak jest mozliwosc(czyt.ladna pogoda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) Nic nie przepalaj no chyba, że tylko po to by posłuchać motorka. Odłącz aku i spokojnie może stać do wiosny. Co do ładowania aku to dobrze jest sobie kupić specjalną ładowareczkę, którą podpinasz na całą zimę a ona się sama włącza i wyłącza wg potrzeb akumulatora. Edytowane 18 Października 2007 przez Luca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr27 Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Nic nie przepalaj no chyba, że tylko po to by posłuchać motorka. Odłącz aku i spokojnie może stać do wiosny. Co do ładowania aku to dobrze jest sobie kupić specjalną ładowareczkę, którą podpinasz na całą zimę a ona się sama włącza i wyłącza wg potrzeb akumulatora. Witam A może mogłbyś podpowiedzieć gdzie kupić taką ładowarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FILO Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 A może mogłbyś podpowiedzieć gdzie kupić taką ładowarkę. GOOGLE :icon_exclaim: http://www.moto-akcesoria.pl/index.php?cPa...b211de79a7eab96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr27 Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 A może mogłbyś podpowiedzieć gdzie kupić taką ładowarkę.GOOGLE :icon_exclaim: http://www.moto-akcesoria.pl/index.php?cPa...b211de79a7eab96 Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleczyk Opublikowano 18 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 ok thx za dobre info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 O przygotowaniu motocykla do kolejnego sezonu była juz masa tematów. Chyba już wszystko zostało powiedziane. Użyj wyszukiwarki - w prawym górnym rogu. Dowiesz sie co, jak i dlaczego :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danny Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 No ta ładowarka do akumulatora to całkiem dobra rzecz nie wiedziałem ze cos takiego jest. :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkmurawski Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Cytat:"1. Stawiam moto na powierzchni suchej i nie łapiacej wilgoci – np deski- po to aby opony nie parcialy.2. Zakładam na wydechy (zimne!) foliowe torby i uszczelniam gumkami recepturkami. Po to aby sie wilgoc w silniku i ukladzie wydechowym nie odkladala.3. Zalewam do pelna zbiornik paliwa. Zabezpieczam tym przed korozją powyzszy.4. Wyciagam akumulator. A raz w miesiacu podlaczam go do prostownika.5. Zimą nie odpalam na chwile motocykla!! Takie mile dla serca i ucha 5min grzanie moto zabija swiece! I nie dziwcie sie ze na wiosne nagle sie okazuje ze trzeba je wymienic.6. Przykrywam motorek starym kocem. Zeby nie bylo mu zimno i brudno ;-)7. Staram sie raz na 2 miesiace pojezdzic moto po suchym asfalcie – najlepiej przy temperaturach dodatnich." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleczyk Opublikowano 18 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Tak wiem ze zostało powiedziane duzo - i wszystko przeczytałem a co mam zrobic gdy na pkt 7 tego co wyżej skoro ja jezdze tylko jak jest ciepło tzn czerwiec, lipiec, sierpien oraz czesem poczatek września?Wiec dlatego chcialem sie dowiedzieć czy zamiast jezdzic mozna przepalac ale juz wiem ze nie warto bo niszcza się świece.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookazh Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Ja zielony w temacie jestem, coś mi się obiło o uszy tylko -- z gaźnika nie spuszcza się paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Z gaźnika spuszcza sie paliwo :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Na spuszczanie paliwa z gaznika sa dwie szkoly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Na spuszczanie paliwa z gaznika sa dwie szkoly.A widział ktoś jak gaźnik potrafi zaśniedzieć jak stoi na sucho? Edytowane 19 Października 2007 przez Luca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi