Wioslarz Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Witam!Mam problem z wilga 50 ponieważ nie wiem dlaczego nie mam iskry! Na swiece dochodzi tylko cos kolo 1,3 volta! I teraz moje pytanie jak sprawdzić czy cewka nie jest walnięta i jak sprawdzić impulsator??? Cewka jest tutaj w kaszatłcie gwiazdy z 8 wypustkami! Ja mam na jednym odcisk od śruby jednak zwoje nie sa przerwane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 wykrec cewke i podepnij ja wg tego schematu.dobierz prąd pod cewke (najlepszy do tego celu jest wyskalowany miernikiem prad z transformatora od kolejki)http://img70.imageshack.us/img70/6704/cewkachkcz4.gif ew. wstaw na chwile jakakolwiek inna cewke i sprawdz czy w moto bedzie iskra.ja na cewce od trabanta czy wartburga odpalilem swoja DKW KM 200 wg tego wlasnie schematu Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi