irek8213 Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 (edytowane) Witam. Mam takie pytanko kilka dni temu zaczeło coś mi cykać ( pukać) w silniku poczatkowo wystraszyłem się że to zawory ale wiem że gdy graja zawory to cały czas i przy kazdych obrotach. Umni cyka na ssaniu i jak zaczynam ruszać. Dzwięk dochodzi jakby z kranika a wiem że jest tam jakiś podciśnieniowy zaworek. Co mam zrobić żeby to nie cykało (pukanie) bo strasznie mnie to złości. :biggrin: Edytowane 3 Października 2007 przez irek8213 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek8213 Opublikowano 4 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Nikt mi nic mądrego nienapisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 może łańcuszek rozrządu sobie cyka czy puka musisz zacząć szukać przyczyny sparwdzic luz zaworowy i sprawdzić czy napinacz od łancuszaka sie nie popuscił a jak nie potrafisz to musisz zacząć szukać warsztatu któremu zlecisz naprawę nic wiencej ci nie napisze na temat cykania czy pukania Pozdrawiam i życzę szybkiej i taniej naprawy usterki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Witaj. W moej Virago bardzo głośno cykały kraniki podciśnieniowe.Możesz to sprawdzić przykładając ucho do baku. Co do zaworów - Nie jest prawdą co piszesz. Zawory moga odzywać sie przy różnych obrotach.Sprawdź dobrze ustawienie zaworów. W Virago ( jesli masz umiejętności) zajmie Co to ok. 30 min.łańcuch rozrządu.. w Virago pancerny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek8213 Opublikowano 5 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Jednak to będą kraniki. Jak usunąć te usterke? A co do zaworów to itak je ustawie i sprawdze napinacz łańcuszka. Czy to prawda że po przebiego 46000km nie ma co go wymieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Jednak to będą kraniki. Jak usunąć te usterke? A co do zaworów to itak je ustawie i sprawdze napinacz łańcuszka. Czy to prawda że po przebiego 46000km nie ma co go wymieniać? Napinasz - zbyt mocne słowo :icon_mrgreen: Sprężynka raczej :icon_mrgreen: Moja miała 80 tys i nie wymieniany łańcuszek i napinacz - sprężynkę :banghead:Virago ma pancerny rozrzad.Wymieniasz dopiero jak bedzie go słychać.Możesz odkręcic okrągły dekielek z boku głowicy i zobaczysz jak łańcuch przylega do prowadnicy i czy nie ma luzu. Karnik i cykanie - kupic nowy zestaw naprawczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek8213 Opublikowano 5 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 A orientujesz się ile kosztuje taki zestaw naprawczy do karanika i gdzie go dostane czy tylko w serwisie?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Piękna reklama KLASY wisi na forum :icon_mrgreen: Nie kupuj w ciemno tylko zlokoalizuj dokładnie skąd dochodzi to cykanie.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek8213 Opublikowano 5 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Na bank ten odgłos dochodzi z kranika.Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi