mikgar Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 http://www.top-gun-chopper.de/index.htm klikamy w menu na Dragstar-ACID-Heckumbau jakby mnie ktoś oświecił, co zostało zrobione z tyłu, że owe koło weszło... bo cholernie mi sie podoba ten czarny drag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Więc, aby to koło weszło, to potrzebujesz:1. nowej felgi 2. kompletu szprych pod wymiar, aby dało się przerzucić piastę z dyfrem z oryginału- Jeżeli decydujesz się na koła aluminiowe, to potrzebujesz nowej piasty z przejściem na kardana 3. nowy wahacz (a) albo porzerzony stary (b)- ten tu wygląda na porzerzony stary (b)ad. (b) - do rozmiaru 200 ponoć wystarczy tylko sklepać górę wahacza po prawej stronie na górze (str. prawa, czyli z tej str. gdzie masz tarczę tylnego hamulca)- 210 wymaga już...podszlifowania w tym samym miejscu i wtedy musisz wspawać jakiesz usztywnienie w to miejsce, bo jak wycinasz pół profilu rury wahacza, to trzeba jakoś to skompensować- 240 wymaga rozcięcia wahacza i wspawania poszerzeń. Taką sytuację masz w Dragu 1100 z Bielska opisywanym w sierpniowym ŚM. Tam tylne koło jest przesunięte o 1,5cm względem osi przedniego koła...I to ponoć, jak zapewniają twórcy, "nie wpływa na zachowanie motocykla na drodze"... :flesje: 4. trzeba odciąć górę ramy (stelaż błotnika) 5. Potrzebujesz nowego błotnika - zwykle stosuje się stalowe... Jak widać więc nie jest to tania sprawa, ale wygląda fajnie :) Jak sam widzisz - "rozmiar ma jednak znaczenie" :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikgar Opublikowano 30 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 dzieki wielkie kolego! a swoją drogą... Twój Drag też jest niczego sobie :-) pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 siemka poszukaj mojego topiku z moim starym motorkiem ja wlozylem kolo 200 na opone 6x16 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi