pieciu Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 (edytowane) moze to dla niektorych glupi temat ale mnie to zainteresowalo bo chcialbym cos takiego zrobic czy to mozliwemam fzr 600r kocie oczy i chcialbym cos takiego zrobic zeby to dzialaloCzy mozna jakos zrobic takie wloty powietrza? Jak to dziala moze wiecie jak to jest zbudowane? Zrobilem w swojej fzr dwie rurki pod lampa niby taki wlot ktore doprowadzilem bezposrednio do filtra powietrza pod zbiornikem i nie zauwazylem roznicy. Czy jest to mozliwe do wykonania zastanawial sie kiedy ktos nad tym. Ram air czy jest jakis bardzo skomplikowany, moze macie jakies schematy? Chcialbym cos takiego zrobic w swoim moto pomozcie mi? nie piszczcie tekstow typu ze trzeba bylo kupic tcata itp. Chce poruszyc watek mechaniczny bo interesuje mnie zasada jak to jest zbudowane? gdy mailem te wloty moto przy okolo 10tys obr dlawilo pewnie przez to po przekroczeniu 11 wchodzilo dalej na obroty, takie doladowanie dynamiczne jest jakos sterowane przepustnica czy cos? Edytowane 26 Września 2007 przez pieciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Bierz pod uwagę skład mieszanki wiec gdy na chama wciśniesz więcej powietrza (a gaźik jest podsciśnieowy) to zmieni Ci się skład mieszkanki na ubogi, co spowoduje wyższą temperaturę spalania (a co za tym idzie przegrzanie + wypalenie zaworów),. Musiałbyś mieć gaźnik nadciśniowy (czy jak się nazywa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi