Krzysnik363 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Witam. Ponownie powracam do tematu blokady w Peugeot Sv 50 ponieważ mam już fotki i wiecej wiadomosci na ten temat . Podaje link filmu ktory zrobilem z foto wariatora http://pl.youtube.com/watch?v=aCFtPOYcuMUw Wariatorze nic nie znalazlem :/ Skuter jeżdzil 55km /h a po od odblokowaniu ma chodzic kolo75 np. jak ten http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M545072 Gdzie tu moze byc jeszcze blokada ??prosze o szybką odpowiedz ponieważ mam moto w częsciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 w gaźniku np. moze nawet zawór listkowy byc zablokowany itp. Nienawidze zabojadów nigdy niewiem co tam znajde;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Co to zawor listkowy ?? i gdzie oprócz wario, tłumika,gaznika (madul na 100% nie )moze byc ta blokada ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 zawor listkowy= membrana, czyli trojkatny w przekroju szkielet do ktorego przykrecone sa blachy po obu stronach. zawsze laczy kruciec ssacy z cylindrem. z tego co widze talerze wariatora pracowaly na prawie calej powierzchni, wiec jesli byla podkladka to bardzo waska. tak poza tym, to poza malym gaznikiem i blokada na oknie wydechowym(w co powatpiewam) badz na samym wydechu raczej nic nie bedzie. ps. bez sensu jest umieszczeni e filmiku, ani tu przyblizyc, ani dokladnie obejrzec. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 to gdzie moze byc blokada ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 w przebiegu i co za tym idzie kompresji. to najgorszy sposob blokasdy. mozliwe tez, ze masz malutki gaznik, ale niesadze zeby tak bylo. zmierz cisnienie sprezania, wyczysc solidnie gaznik, kup nowa dobra swiece i pamietaj o dobraniu na niej odpowedniego odstepu miedzy elektrodami. nic wiecej chyba sie nie poradzi. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Ty chyba mnie nie rozumiesz :/ Mi chodzi o to gdzie są najczęsciej blokady przy żabojadach bo w tym modelu jest na 100% blokada i to nawed czuc w czasie jazdy wiec nie mówi mi ze mam wyczyscic gaznik i kupic nową swiece bo to juz dawno zrobilem i jak widac na 2 filmie skuter ma dobre przyspieszenie(film krecony pod leką górke) tylko predkosc jest zablokowana !!!!!! Napewno to nie wina przebiegu a kompresja wynosi 10 barów wiec nie jest złaa skuter od nowosci smigal 55 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi