nowytzrdt Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Siema!Wiem że jest temat do DT ale tam nikt nie odpowiada na pytania tylko jakieś bzdury piszą.Mianowice tak w DT 125 są 2 śrubki do regulacji jedna do mieszanki chodzi dobrze ale druga do wolnych obrotów i nie ma przy niej spręzynki i jak sie nia kręci to nic się nie dzieje a jak sie wkręci na max to blokuje przepustnice i nie ma gazu.Nie idzie tego wyregulowac bo nic sie nie dzieje i strasznie sie muli na wolnych obrotach jak sie doda gazu.Aha jeszcze jedno jak jest włączone ssanie do góry czy na dół bo na ssaniu jako tako nie gaśnie i nie muli sie ale strasznie kopci.Filtr juz wyszyściłem strasznie zarypany był ale nadal to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 chyba sie obraze :icon_mrgreen: w temacie o DT dostal bys odpowiedz. i to odemnie. a zatem powiedz mi czy wykreciles zupelnie ta od obrotow i jak ona wyglada? jest ladna okragla na koncu? Moze cos z nia nie tak jest zlamana albo cos? jak by byla za krotka to moze tak byc ze sobie nia krecisz az zablokuje przepustnice. co do mulenia sie po otwarciu przepustu to akurat ta srubka nie ma nic do rzeczy a jedynie regulacja jalowych tak zeby sie nie muli. Moze tez lapac lewizne jak CI chodzi na ssaniu a bez nie chce ( otwarty jest wtedy gdy element wchodzacy do gaznika jest wyciagniety ) czyli zapewne w dol. Poza tym moze tez byc wina zlego poziomu paliwa, albo zapchanej ktorejs dyszy. Moja rada. Sprawdz jak wyglada ta srobka, zdejmij caly gaxnik i sprawdz jak wyglada krociec czy jest szczelne wszystko, i wyczysc gaxnik i przedmuchaj calutki :icon_twisted: Pozdrowka i nastepnym razem pisz w temacie o DT. Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 11 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Zrobiłem to ufff zokręciłem cały gaźnik i nic świece i tez nic aż tu nagle mam rozebrany motor.I mysle odpale go sobie i dalej to samo, połozyłem przez przydadek ręce na filtrze i było dobrze mysle kurr co jest no i sie okazało że na tym pudełku nie ma tego takiego wlotu tylko gołe wejście i brał za dużo powietrza daliśmy tam jakas siatke i chodzi ale to prowizora nie wiece gdzie mozna kupić sam ten wlot?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiljan Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Zrobiłem to ufff zokręciłem cały gaźnik i nic świece i tez nic aż tu nagle mam rozebrany motor.I mysle odpale go sobie i dalej to samo, połozyłem przez przydadek ręce na filtrze i było dobrze mysle kurr co jest no i sie okazało że na tym pudełku nie ma tego takiego wlotu tylko gołe wejście i brał za dużo powietrza daliśmy tam jakas siatke i chodzi ale to prowizora nie wiece gdzie mozna kupić sam ten wlot?? moze w:http://sklepmotocyklowy.pl/index.phpcos znajdziesz mozeale pewnie to od innego moto najpredzej znajdziesz,na allegro moze ktos akurat to ma ja u siebie mialem taki sam problem czyslilem gazik filtry nawet olej w dozowniku zminialem, ale po ponownym zatankowaniu moto zaczelo chodzic jak dawniej, przyczyna pewnei bylo poliwo- co oni sprzedaja, naprawde mozna natrafic na rozne az czuc różnice w dynamice, ale teraz tankuje w jedym takim z ptakiem'' i nie mam zadnych problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi