truwcio Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Witam mam takie pytanie odnośnie silnika czy wałek kalibrujący może troszkę inaczej sie nazywa ale można zonbaczyc o co mi chodzi na tym obrazkuzaznaczone na czerwono http://s9.chomikuj.pl/File.aspx?id=567370&...ame=obrazek.bmp czy jest ważne w jakim położeniu go założę czy niema to żadnego znaczenia bo strasznie trzęsie mi silnikiem na wysokich a wal i łożyska mam nówki sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 załóż tak jak na tej fiszce. Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 no chyba nie moze byc obojetnie jak bo to dziala jak koło zamachowe, musi być przeciwwaga. tak to dziala wlasnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebazaz Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 To jest wałek wyrównoważający.Ma on za zadanie skompensować wibracje produkowane przez układ korbowy.Jeśli zostanie obrócony to zamiast zmniejszyć wibracje może je zwiększyć.Ten element musi być ustawiony dokładnie co do jednego zęba.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super stunter piter Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 zazwyczaj są oznaczenia (np dwa wbicia które należy ustawić na sobie) musi być dobrze wyregulowany bo będzie trzęsło bardziej niż jak by go nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truwcio Opublikowano 2 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 zazwyczaj są oznaczenia (np dwa wbicia które należy ustawić na sobie) musi być dobrze wyregulowany bo będzie trzęsło bardziej niż jak by go nie było. no i trzęsło nim jak wibratorem mojej babci :cool: no były te zapunktowane kropki ale ledwo widoczne no ale już spoko już nie trzęsie dzieki :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi