bakintek Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Mam problem jak wyjac rozrusznik z silnika w KZ440. Zdjalem pokrywe, zebatke z lancuchem, zdjalem rowniez pierscien zaciskowy (odeszly za nim 3 cienkie podkladki), po tym przez drewienko uderzalem mlotkiem i rozrusznik nadal nie chcial wyjsc. Jak mam go wydostac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ladzior Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Mam problem jak wyjac rozrusznik z silnika w KZ440. Zdjalem pokrywe, zebatke z lancuchem, zdjalem rowniez pierscien zaciskowy (odeszly za nim 3 cienkie podkladki), po tym przez drewienko uderzalem mlotkiem i rozrusznik nadal nie chcial wyjsc. Jak mam go wydostac? Cześć.Nie wiem czy to skrót przy pisaniu, ale nie wspomniałeś o odkręceniu 2 śrub, które trzymają rozrusznik. Jeśli nie, to po przeciwnej stronie niż zębatka na samym dole są 2 "stopki" i tam sie trzyma rozrusznik. Dość głęboko schowane. Po ich odkręceniu i kilku delikatnych razach w wirnik rozrusznik powinien "wskoczyć" do środka i dać się wyjąć. pozdr,ladzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakintek Opublikowano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Dalem go na warsztatbo nie wiedzialem jak wyjac ten rozrusznik. dopiero w tym warsztacie zauwazylem 2 sruby :/ co za lipa. trzeba placic za glupote i niewiedze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi