zulus Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Witam.Jak się do tego zabrać? Problem: nie trzyma obrotów, czarna świeca. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 To nie musi być wina zapłonu. Jak go ustawić? Lampą stroboskopową. Ja korzystam z lampy LED za 7zł 30 gr. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Przenosze do mechaniki ogólnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulus Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 marcpol - może i nie musi, ale może i warto sprawdzić?Możesz opisać jak to robisz za pomocą leda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) marcpol - może i nie musi, ale może i warto sprawdzić?Możesz opisać jak to robisz za pomocą leda? Koszt elementów lampy to równo 7 zł 30 gr - razem z obudową (dałem Z 69, ale można bez problem mniejszą), przewodów nie liczę - były moje. http://www.elektroda.net/wizualne/schematy...skopdiodowy.gif Polutowałem "na pająka", zajęło mi to 15 min. Taką samą lampę dostaniesz na allegro za 30 zł, plus wysyłka, razem 40. Radość z własnoręcznie zrobionej lampy - bezcenna. Pozdrawiam Jak ustawić przeczytaj korzystając w wyszukiwarki lub google. Zapomniałem dodać - zamiast Diody Zenera dałem diodę zabezpieczającą 160V - najdroższy element - 3 zł. Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez marcpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Nie ma mozliwosci regulacji zaplonu w wiekszosci fabrycznych japonczykow, chyba ze plytka zaplonu zostal zmieniony zostala na akcesoryjna.Twoje problemy zwiazane sa z gaznikami, ew zle dobranymi swiecami. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi