witalis Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Witam. Mam taka oto prosbe wie moze ktos cos o rozmiarach w usa( czy L amerykanskie odpowiada L europejskiej), bo tak sie sklada ze jestem teraz w USA i chcialbym nabyc kurtke i kask ( co myslicie o KBC ), i tu pojawia sie problem. Na necie jest tego multum ale nigdzie w okolicy nie moge znalezc sklepu z ciuchami dla motocykli( eh co za dziura ) by cos przymierzyc ( bo tez moze byc tak ze rozmiar ok ale kurtka bedzie niewygodna jak nie wiem co), wiec korci nie zamowic przez net, a nie chccialbym pozniej po 3 razy odsylac bo rozmiar do d..., Aha i jeszcze co myslicie na temat ciuchow Joe Rocketa, bardzo mi sie podobaja. Dzieki wielkie za rady, moze juz ktos byl i kupowal cos w na moto w kraju miodem i mlekiem plynacym :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Well, kurtki to nie wiem, ale.... T-shirt w europie dla mnie to medium - w stanach small. Oni są więksi (dlaczego to się domyśl.. :buttrock: ) Co do części - jest parę sklepów, ja właśnie kupiłem łańcuch 530 RK XSO za 60 baksów (połowa ceny w Polsce!) i świeczki iridium za 10baksów sztuka - w polsce 50-60 zł - to wszystko na Amazon. Sprawdzoan firma, tylko czasami się trzeba naszukać. Ale warto. tyle o częściach. Co do ciuchów - wybacz, ale nie mam doświadczeń. Powiem tylko tyle - jeżeli chodzi o ciuchy "góralskie" (polary, goretexy, itp) to Stanach za najlepsze uznawane są.... firmy europejskie. Powodzenia! Aha - do kupowania na necie w USA powinieneś mieć kartę kredytową w USA - jak nie to poproś znajomych i daj im kasę (ja tak zawsze robię jak ten kraik odwiedzam). Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Kupowałem w Stanach kurtkę i spodnie AStars (kumpel kupił na Ebay'u), akurat dla tej firmy na ich stronie można sprawdzić oficjalną rozmiarówkę, w której jest podane jaki rozmiar US odpowiada europejskiemu. Poszukaj czegoś takiego dla Joe Rocketa (często linki do rozmiarówek podają też sprzedawcy na ebay/amazon). Co do kwestii płatności, to oczywiście najtaniej jest dogadać się z kimś na miejscu (rodzina, znajomi). Jak się nie uda, to chyba najtańszym wyjściem jest PayPal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi