pako987 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Witam, mam zamiar kupić kask i rękawice przez internet przez co nie mam mozliwości przymierzenia towaru. I tu pojawia sie moje pytanie, czy podczas mierzenia dłoni/głowy mam zostawiać jakiś luz czy mierzyć ciasno ?? Mam zamiar kupić te produkty:Rękawicehttp://www.4bikes.pl/product_info.php?cPat...products_id=806Kaskhttp://www.4bikes.pl/product_info.php?products_id=723 Proszę o odpowiedz, z góry dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolargol Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Nie kupuja kasku ani ciuchów przez internet, chyba ze wczesniej przymierzysz dany model w sklepie! Oto dlaczego: kask rozmiar M, rocznik 2007, idealny wg wymiarow, byl za luźny. Ta sam firma, model poprzedni, 2006, rozmiar S - pasował idealnie. Kurtki: im wiecej warstw podpinek, tym luźniejsza w miare wypinania. To samo ze spodniami. Tych przymierzyłem z 10 par zanim wybrałem właściwe. Po czym po pierwszej jeździe w nich i tak wymieniłem na jeszcze inne :). Zakup na odległość to duża loteria! A za zwroty i tak będziesz musiał płacic (i czekać)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako987 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Spodnie i kurtke już mam, chodzi mi tylko o rekawice i kask. A co do ewentualnego czekania i zwracania to mam czas gdyż jestem aktualnie w szwecji i zarabiam na moto ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) kask pi x drzwi :( rekawice może to trochę pomoże. Rękawice mogą być dobrze dopasowane i tak się trochę rozejdą. Co do kasku nie ma siły, mierzenie musi być, ja kiedyś kupiłem i po godzinie siedzenie w nim w domu :) poprostu oddałem, uszy jak w imadle. Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez leonstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jane Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) Nie kupuja kasku ani ciuchów przez internet, chyba ze wczesniej przymierzysz dany model w sklepie! Oto dlaczego: kask rozmiar M, rocznik 2007, idealny wg wymiarow, byl za luźny. Ta sam firma, model poprzedni, 2006, rozmiar S - pasował idealnie. Kurtki: im wiecej warstw podpinek, tym luźniejsza w miare wypinania. To samo ze spodniami. Tych przymierzyłem z 10 par zanim wybrałem właściwe. Po czym po pierwszej jeździe w nich i tak wymieniłem na jeszcze inne :). Zakup na odległość to duża loteria! A za zwroty i tak będziesz musiał płacic (i czekać)... No nie do końca sie z tym zgodzę, ja z racji ,że nosze rozmiar 34 i nie miałam możliwości by ciuchy mierzyć kupowalam przez net. Podawane są tabele i nie jest to trudne by się zmierzyć. Kupiłam nawet i buty i wszystko pasuje. Co do przesyłki, to większośc w PL wysyła kurierem i w ciągu 24h max 48h masz zakup. Jeżeli chodzi o kask, to racja net odpada, trzeba mierzyć osobiscie. pzdr. Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez jane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolargol Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Żone przez internet tez mozna poznac, ale przyjemniej i pewniej zrobic to osobiście :))) Jest to cecha charakterystyczna zakupow online - niczego nie mozna dotknac, przymierzyc, powąchać - i plynace z tego ryzyko niedopasowania.Przyznam się tylko ze tak wybralem sobie moto - pierwsze i jedyne: na podstawie wielu testów i opinii uzytkownikow i nie zaluje. Ale i tak przymierzylem sie do moto u dealera (wielki wydał mi sie ten DL, tzn. motocykl nie dealer :))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako987 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Dzięki za porade, juz wysłałem pare mail'i do sklepów motocyklowych czy posiadają kaski AGV takie jakie mnie interesują. Jeśli tak to poprzymierzam i jeśli bedzie pasował to kupie tam gdzei będzie taniej, zapewne internet. Chyba że kupie coś tutaj tj. w Sztokcholmie. PS. przeglądając forum widziałem że jest kilku użytkowników właśnei ze Sztokcholmu, byłbym wdzięczny za przypomnienie mi ich nicków ;] moze znają jakieś sklepy na mieście ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajewa777 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 A ja mam taki problem :icon_biggrin: Zamierzam kupić google http://www.4bikes.pl/product_info.php?cPat...roducts_id=1465 i mam pytanie, będą one pasować na kask AGV RC 4 Rozmiar M Czerwony mat ? To pierwsze pytanie a drugie toMoże i jestem zbytnio ostrożny ale można zaufać sklepowi 4bikes ? Dojdzie towar ? żadnych problemów itp ? Z góry dzięki za odp :crossy:Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 kask pi x drzwi :buttrock: rekawice może to trochę pomoże. Rękawice mogą być dobrze dopasowane i tak się trochę rozejdą. Co do kasku nie ma siły, mierzenie musi być, ja kiedyś kupiłem i po godzinie siedzenie w nim w domu :icon_biggrin: poprostu oddałem, uszy jak w imadle. :crossy: :icon_mrgreen: nie sugerujcie się tym, przecież każdy producent ma inną rozmiarówkę. pozdro :icon_mrgreen: dopisane:chodzi o kaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Kupiłem ten kask (agv airtech) właśnie ze sklepu 4bikes, nigdy go nie przymierzalem, ani nie widzialem, zmierzylem glowe, dobralem rozmiar i .... pasuje ;) szczescie ;) Juz udało mi sie kupic w taki sposob rekawice i 2 kaski, a kurtke wymienialem 2 razy (w normalnym sklepie) i ciesze sie ze nie kupilem taniej przez internet, bo i tak by wyszlo drozej ( 3xprzesyłka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako987 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Z odpowiedzi jakie dostałem ze sklepów z Rzeszowa wynika, że nie da rady tam kupić kasków AGV :/ Musze jeszcze poszukać, jeśli nie to zaryzykuje i zamówie przez neta. PS. Co sądzicie o tym moto:http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M510952 Właściciel napisał że ze 13k sprzeda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.A.C.E.K Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 może przeskanuj forum - ktos z okolicy w takim jeździ. kasku cholerka nie polecam przez neta. kurtka ok, rękawice, tez wyrobisz, ale kask... nie wiem. szukaj na forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi