Skocz do zawartości

POMOC dla KRZYŚKA !!!!!!!!!!!!!!!!

Kinga
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Podaję WAM stronkę KRZYŚKA :notworthy:

http://www.krzysztof%20wielbark.republika.pl/

Krzysiek jest jednym z nas ,chociaż w życiu nie był na żadnym Zlocie i nie należy do żadnego Klubu motorowego. Poznałam go w czerwcu gdy zaproponował mi abyśmy mogli skorzystać z jego gościnności. Nawet nieco rozmarzyliśmy się ,aby pomału stworzyć coś w rodzaju WESTERN CITY,lecz na motywach MAZURSKICH.

Kiedy otrzymalam tą straszną wiadomość o pożarze,już myslałam,że nici z naszych planów. Dzisiaj rozmawiając z nim telefonicznie,znowu ZAPRASZA WSZYSTKICH do siebie. Jest wprawdzie nadal problem stanu budynków gospodarczych po pożarze(stodoła cała spłonęła ,a obora w górnej części,czyli dach),lecz dom mieszkalny całe szczęście nie uległ stratom.I to jest ,obecnie jedyny ratunek dla niego. OWSZEM,jeśli ktokolwiek wesprze go finansowo,i on i ja ,gorąco dziękujemy,ale tutaj chodzi przede wszystkim o wpływy z zaplanowanej wcześniej AGROTURYSTYKI.Krzysiek sam wszystko wybudował,sam obecnie stawia to wszystko na nogi...Jest jeszcze piękna pogoda,która jeszcze sprzyja na wyjazdy.Wielbark jest pięknym miastem,a Krzysiek jest na końcu miejscowości ,prawie ,że w środku lasu,więc na sezon GRZYBOBRANIA w sam raz. Wy będziecie mieli kolejny wypad w piękne miejsce ,poznacie fajnego człowieka ,którego GORĄCO polecam,no i przy okazji pomożecie mu się pozbierać. On nie chce jałmużny ,pragnie jedynie zrealizować swoje marzenia i plany....A przy okazji jeśli pomożecie mu w naprawieniu jego motoru,bedzie bardzo szczęśliwy...bo wiem,że to jest drugie jego marzenie :biggrin:

Krzysiek nie posiada w domu internetu :buttrock: ,ale PISZCIE ,bo korzysta z internetu miasta.Wspomózcie go chocby dobrym słowem,bo czasem to najbardziej jest potrzebne w chwilach załamania... :biggrin: :crossy: :crossy:

pewnie z tzw "oszczednosci" ...

No tak prawdę mówiąc to nie wiem ,czy był ubezpieczony,a nawet jeśli nie ,to napewno z oszczędności,ponieważ z dochodów za mleko z krów ,sam kombinował jak mógł ,żeby sprostać wymaganiom UNI aby dostać status Gospodarstwa Agroturystycznego,aby uzyskać pożyczki .Sam w pojedynkę aby było taniej wybudował dom pod wynajem pokoji ( i wewnątrz przygotował pokoje ,sanitariat oraz kuchnię ,jeśli goście chcieliby sami sobie pichcić),sam przy okazji tej pracy i tych obecnie biednych krów,obrabia pole ,by mieć swoją karmę i ościółkę dla zwierzat( co właśnie poszło z dymem,i modlić się by trawa była na łąkach jak najdłużej i nie lało ). A jeszcze w czerwcu zastanawiał się ,czy by nie sprzedać krów i byczków ale mu odradziłam wiedząc ,że od razu nie zjedzie się do niego tylu letników by spłacając kredyty mógł jeszcze inwestować . Podziwiam go za to co do tej pory stworzył,i jestem wprost zaniepokojona ,by zdążyć mu pomóc póki te krowy nie padną i banki nie zlicytują.Wierzę ,że wspólnie po parę groszy damy radę mu pomóc . A jeśli ktos z WAS zrobi jeszcze wypad na Mazury do niego będzie mógł sam osobiście przekonać się ,że jest to człowiek godny pomocy. :wink:

• 1 miesiąc temu...