Jump to content

Problem z XT350

Stroke
 Share

Recommended Posts

Mam problem z nakładką, która przychodzi na przednią zębatkę.

Zdjęcia przedstawiające problem można znaleźć tutaj Yamaha XT350

Zębatka zsuwa się w skutek zniszczenia zębów w nakładce, która na nią przychodzi. To już 3 taki sam przypadek w ciągu trzech miesięcy. Nakładka o której mowa jest oryginalna (też jest na zdjęciach).

Możecie podpowiedzieć gdzie tkwi problem i czym to jest spowodowane? Może całość jest nieprawidłowo złożona? W innym temacie poprosiłem o manuala do Yamahy XT350 z 1992 roku. Chciałbym zobaczyć czy na pewno całość dobrze jest złożona. Może brakuje tam jeszcze jakiegoś elementu? Jeżeli ktoś z Was ma taką serwisówkę, proszę przy okazji o jej przesłanie na tom.lezak@gmail.com.

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie.

Guest marcpol

Albo mi sie wydaje albo w rowek na wałku powinno wejsc jeszcze zabezpieczenie, takie zaciskające się .. nie wiem jak to sie nazywa profesionalnie..

Pierścień Segera.

tam nic więcej nie powinno być... w większości motocykli właśnie tak są mocowane zembatki, może lepiej oddać to do jakiegoś tokarza żeby dorobił taką nakładkę z czegoś naprawde mocnego, a czy nie jest tak że koło jest inaczej ustawione względem silnika i co za tym idzie zembatka przednia nie jest w lini prostej z tylną i łańcuch wyciąga tą przednią zembatkę zdzierająć nakładkę, sprawdż to... jeśli będzie wszystko w lini prostej to poszukaj kogoś kto Ci to dorobi...

to wyglada jak by zapinka obracala sie razem z zebatka na walku zdawczym , napewno frezy na walku masz ok ? nigdy nic ci nie przerywalo w napedzie ?

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/