Stroke Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Mam problem z nakładką, która przychodzi na przednią zębatkę. Zdjęcia przedstawiające problem można znaleźć tutaj Yamaha XT350 Zębatka zsuwa się w skutek zniszczenia zębów w nakładce, która na nią przychodzi. To już 3 taki sam przypadek w ciągu trzech miesięcy. Nakładka o której mowa jest oryginalna (też jest na zdjęciach). Możecie podpowiedzieć gdzie tkwi problem i czym to jest spowodowane? Może całość jest nieprawidłowo złożona? W innym temacie poprosiłem o manuala do Yamahy XT350 z 1992 roku. Chciałbym zobaczyć czy na pewno całość dobrze jest złożona. Może brakuje tam jeszcze jakiegoś elementu? Jeżeli ktoś z Was ma taką serwisówkę, proszę przy okazji o jej przesłanie na [email protected]. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Albo mi sie wydaje albo w rowek na wałku powinno wejsc jeszcze zabezpieczenie, takie zaciskające się .. nie wiem jak to sie nazywa profesionalnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Albo mi sie wydaje albo w rowek na wałku powinno wejsc jeszcze zabezpieczenie, takie zaciskające się .. nie wiem jak to sie nazywa profesionalnie.. Pierścień Segera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super stunter piter Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 tam nic więcej nie powinno być... w większości motocykli właśnie tak są mocowane zembatki, może lepiej oddać to do jakiegoś tokarza żeby dorobił taką nakładkę z czegoś naprawde mocnego, a czy nie jest tak że koło jest inaczej ustawione względem silnika i co za tym idzie zembatka przednia nie jest w lini prostej z tylną i łańcuch wyciąga tą przednią zembatkę zdzierająć nakładkę, sprawdż to... jeśli będzie wszystko w lini prostej to poszukaj kogoś kto Ci to dorobi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 to wyglada jak by zapinka obracala sie razem z zebatka na walku zdawczym , napewno frezy na walku masz ok ? nigdy nic ci nie przerywalo w napedzie ? Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stroke Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Nigdy nic mi nie przerywało w napędzie. Sprawdzę jutro czy tylne koło jest w odpowiedniej linii. Nigdy nikomu z Was nie przydarzył się podobny problem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi