Damiano_2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Witam. Jakiś czas temu kupiłem Kawasaki GPZ500S z 1995r po pewmym czasie spostrzegłem że bierze olej jednak nie wiedziałem w jakich ilościach. Po przejechaniu kolejnych 3000km średni pobór oleju wyszedł w granicach 150-200ml oleju na 1000km i stąd moje pytanie czy taki pobór oleju jest w normie czy jest to juz powód do zmartwienia??? Pozdrawiam i dziekuje za wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 szefie dopisz jeszcze ze maszyna ma udokumentowany przebieg 47kkm (?) i jak na ten egzemplarz to calkiem niezle bo jak pisales poleciala ci 210 kahaema. sam na niej jezdzilem i przy mojej masie 80-85 kg bezproblemowo zamykała 200 na godzine na prostej drodze. nie slychac zadnych stukow i pukow ani nic, nie kopci w ogole. o teraz to mozna czekac wypowiedzi specjalistów... pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) Dzięki za uzupełnienie. Przebieg udokumentowany mam do 43tys km teraz mama ponad 46tys km. Tak jak pisał magneto silnik pracuje świetnie i nawet z jego grubym tylkiem wyciagnoł 200km/h :icon_mrgreen: (bez urazy) a podczas jazdy z placaczkiem osiagał 190km/h. Pozdrawiam Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez Damiano_2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Ale mnie zastanawia jedna rzecz: ja mam silnik 450, poprzednik 500, te same częsci, przebieg ponad 70 tyś, a oleju niechce brać i to nawet przy kreceniu na wysokich obrotach. Zwalaj głowice, wymieniaj uszczelniacze zaworowe, po ~8zł za sztuke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Jak ci sie chce to robic, jak nie to mozesz zostawic na pozniej. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Jak coś to zrobie to dopiero na zime bo teraz nie mam tak kasy i zaczyna sie szkoła więc będe mało jeżdził. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super stunter piter Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 150-200ml na 1000km to jest praktycznie nic... są motory które biorą 5 razy więcej i nic im nie jest, nie masz się czym przejmować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) Wiem że nie jest to jakaś wielka ilość oleju jednak na 2 cylindry i 500 pojemnośći to juz troche jest. Tak czy siak coś musze z tym zrobic bo nie lubie jeżdzić ze świadomośią że cos jest nie tak. Pozdrawiam Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez Damiano_2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Sorki Adam dolaczajac sie do tematu mam indywidualne pytanko do Ciebie widze ze smigasz GSem kumpel ma wersje 1200 z 2006roku, silnik skonsumowal okolo 0,5l oleju na 1000 km czy to norma? Z gory wielkie dzieki pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Moj GS jest z 1984r i to zupelnie inny motocykl niz nowy GS 1200.Tak zwany "blast from the past", slawny w kraju i zagranica ( z dzikosci przyspieszen po przekroczeniu 7 tys. obr i nieograniczonej sklonnosci do shimmy ) model EFE . Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi