Skocz do zawartości

wymiana linki od gazu

ciemnocichy
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, tak jak w temacie, mam tylko pytanie czy lepiej kupić długą linke razem z 'rozgałęźnikiem' i linką do gaźnika i dozownika (1) czy wystarczy samą długą linkę tzn. tę od manetki do 'rozgałęznika'(2). :flesje: Poza tym jak wygląda sama wymiana w pierwszej i drugiej opcji? Nie bardzo wiem jak wyciągnąć linkę z 'rozgałęźnika', trzeba go jakoś rozcinać? (2) Nie wiem też jak podłączyć krótką linkę do gaźnika (1) :)

Trochę namieszłem, ale jaśniej nie umiem :wink: mam nadzieję że Ci którzy mieli podobny problem zrozumieli i pomogą!!

pzdr.

Witam, tak jak w temacie, mam tylko pytanie czy lepiej kupić długą linke razem z 'rozgałęźnikiem' i linką do gaźnika i dozownika (1) czy wystarczy samą długą linkę tzn. tę od manetki do 'rozgałęznika'(2). :flesje: Poza tym jak wygląda sama wymiana w pierwszej i drugiej opcji? Nie bardzo wiem jak wyciągnąć linkę z 'rozgałęźnika', trzeba go jakoś rozcinać? (2) Nie wiem też jak podłączyć krótką linkę do gaźnika (1) :)

Trochę namieszłem, ale jaśniej nie umiem :wink: mam nadzieję że Ci którzy mieli podobny problem zrozumieli i pomogą!!

pzdr.

Po pierwsze http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=22158&st=0

Po drugie wymiana tylko części linki mija się z celem - pozostała część jest podobnie zużyta, więc wymień całość. PO operacji koniecznie wyreguluj dozownik (wyszukiwarka).

Po pierwsze: oczywiście zauważyłem, że istnieje taki temat jak 'wszystko o dt 50, 80, 125. :banghead: nawet skorzystałem, ale nie będę przeglądał 150 stron i tracił czas tylko po to że BYĆ MOŻE znajdę odpowiedź na interesujące mnie pytanie. po ok. 10 założyłem ten temat.

Po drugie: nie musisz cytować czyjejś wypowiedzi jeśli odpowiadasz na nią bezpośrednio pod zadanym pytaniem - wiadomo o jakie pytanie chodzi :P

Po trzecie (najważniejsze): :D faktycznie masz rację, że zużywają się wszystkie linki w układzie, niekonicznie tylko ta, która się urwie, dlatego warto wymienić wszystko. nie wiem tylko czy będę umiał połączyć tę krótką linkę z gaźnikiem a potem go wyregulować (dozownika nie używam).

pzdr.

Po pierwsze: oczywiście zauważyłem, że istnieje taki temat jak 'wszystko o dt 50, 80, 125. :biggrin: nawet skorzystałem, ale nie będę przeglądał 150 stron i tracił czas tylko po to że BYĆ MOŻE znajdę odpowiedź na interesujące mnie pytanie. po ok. 10 założyłem ten temat.

Po drugie: nie musisz cytować czyjejś wypowiedzi jeśli odpowiadasz na nią bezpośrednio pod zadanym pytaniem - wiadomo o jakie pytanie chodzi :biggrin:

Po trzecie (najważniejsze): :biggrin: faktycznie masz rację, że zużywają się wszystkie linki w układzie, niekonicznie tylko ta, która się urwie, dlatego warto wymienić wszystko. nie wiem tylko czy będę umiał połączyć tę krótką linkę z gaźnikiem a potem go wyregulować (dozownika nie używam).

pzdr.

No to jak nie używasz dozownika to lepiej kup linkę dłuższą i połącz tylko ją bez rozgałęźnika do gaźnika.. będziesz miał mniejsze opory na lince i lepiej manetka będzie pracować :cool: tylko linke musisz dobrać pewnie od innego moto bo ta "długa" może nie starczyć :D a co do mocowania w gaźniku... to wykręcasz pokrywkę na górze gaźnika i wyciągasz wszystkie trzewia :) , potem ściskasz sprężynę i wyciągasz linkę oddzielając ją od przepustnicy... wymieniasz linkę i nową w odwrotnej kolejności :D no a potem musisz pokombinować z wpasowaniem przepustnicy do gaźnika... Pamiętaj NIC NA SIŁĘ to musi delikatnie wejść bez oporu... ta ścięta część w dolnej części przepustnicy idzie do tyłu :P taka mała podpowiedz :)

Powodzenia :)