majkelpl Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Wszystko fajnie ale trzeba dojechac do Niemiec, znac szkopski, umiec w ich urzedach to zalatwic,pewnie jeszcze nocowac w Szkoplandii, itd. A jak si jezyka nie zna to trzeba jeszcze zaplacic zakoszty kolegi, ktoro zna. Zatem tu tez trzeba kasy wydac. Ile trwaja te formalnosci w Niemczech? Sa tez firmy, co za dodatkowa oplata ( 300$ ) sprowadza Ci ten motocykl z niemcowni prosto pod Twoje drzwi !!! :D Fakt ze jak sprowadzasz sprzeta ze Stanow to na kazdym kroku masz jakies koszty !!! :icon_razz: Juz lepiej chyba kupic w Polsce gotowego do rejestracji :icon_razz: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 guzik prawda z tymi Niemcami lepiej zalatwiac wszystko w PL. ja jakos nie place oplat po 10000. jak masz fakture na 1 000$ to masz i koniec dyskusji. Przydaje sie dobry rzeczoznawca. Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Przydaje sie dobry rzeczoznawca.znaczy kumpel albo oplacony? :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 no tak, no bo musisz miec udokumentowane ze te rysy na blotniku to utrata 90% wartosci powloki lakierniczej, a opony nic nie warte i nie ma modulu zaplonowego, czyli wart nie wiecej niz 1000$ :wink: Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Nie wiem jak z nowszymi motocyklami ale moja Electra przyszła z USA i w papierach (faktura i odprawa celna) było wyraźnie napisane że uszkodzona. Na kwitach zaniżone ceny chyba do 1000USD. W sumie to ja nie bawiłem sie w odprawy bo firma która sprowadzała zajęłą się wszystkim więc jak odebrałem moto to tylko tłumacz i do urzędu. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwapro Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 wiecie może jak sprawa się ma ze sprowadzeniem z Kanady motocykla? czy opłaty za statek są takie same? jak z cłem? gdzie można ewentualnie odebrać motor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Pewnie że można, czy cena taka sama to juz chyba zależy skąd z Kanady.Cło jest takie samo w całej UE, odbiór albo port niemiecki, albo Gdynia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwapro Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Pewnie że można, czy cena taka sama to juz chyba zależy skąd z Kanady.Cło jest takie samo w całej UE, odbiór albo port niemiecki, albo Gdynia. Toronto czyli bliższe wybrzeże - zna ktoś cenę za przewózkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Za dowóz z Toronto do portu wyjdzie Ci dwa-trzy razy teyle co fracht morski.Fracht morski zależy od kubatury, jeśli będzie w skrzyni bez wystających elementów to może wyjść nawet poniżej 200-250 USD do Gdyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Toronto czyli bliższe wybrzeże - zna ktoś cenę za przewózkę? nie poradze Ci ile z Kanady transport jest ale wiem ze chłopaki z Motostodoly siedzą też w Kanadzie i będą wiedzieli co i jak i nawet przywiozą moto wraz ze swoimi sprzętami. Nie to ze robie reklamę ale w polskich realiach trzeba polecać tak profesjonalne uslugi w dziedzinie moto. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
road68 Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 nie poradze Ci ile z Kanady transport jest ale wiem ze chłopaki z Motostodoly siedzą też w Kanadzie i będą wiedzieli co i jak i nawet przywiozą moto wraz ze swoimi sprzętami. Nie to ze robie reklamę ale w polskich realiach trzeba polecać tak profesjonalne uslugi w dziedzinie moto. Potwierdzam - są to profesjonaliści, solidni i uczciwi - ze świecą szukać drugich takich w naszych chorych realiach. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi