Belgu Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 kasę musi ktoś c zawieśća oficjalnie idzie tylko ta część która widniej na fakturzeOficjalnie co na fakturze placisz przelewem... pozostala czesc placiszWestern Union. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 i teraz jak mu zapłacisz - przelewem w polsce - hmmmza 2 lata jesteś wzywany do urzędu w sprawie nadużyć podatkowych możesz rozwinąc temat, bo to o czym piszesz zaczyna sie od 10 000 EUR, a nie 3000 zielonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabsei Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Leonstar, a znasz sie cos na sprowadzaniu samochodow z USA ;) chodzi mi o youngtimery :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 jestem agentem celnym i spedytorem to coś tam moge wiedzieć ;) co chcesz wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiuston Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Ja i kumpel (w sumie 3 motocykle) sprowadzałem z USA za pośrednictwem kolesia, który się tym zajmuje, a znalazłem namiar do niego na Allegro szukając motocykl. Gość licytuje motocykle uszkodzone na jakiś aukcjach, jak wygra i ma zainteresowanego w Polsce, przesyła zdjęcia uszkodzeń wraz z ostateczną ceną już naprawionego i jak się delikwent decyduje, sprowadza go już bezpośrednio na niego.Jak już pisałem wzięliśmy już przez niego 3 motocykle i wtopy nie było.Ceny ma naprawdę dobre, a zajmuje się sprowadzaniem samych świeżych sprzętów (od 2005 roku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabsei Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 jestem agentem celnym i spedytorem to coś tam moge wiedzieć :banghead: co chcesz wiedzieć? tak jak pisalem w temacie: http://forum.motocyklistow.pl/Sprowadzenie...USA-t78455.htmljaki jest rzeczywisty koszt sprowadzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) z tymi sprzętami to także jest różniena dokumentach musi być uszkodzony bo inaczej22 % vatu + 6 % cła w gdyni do zapłaty według taryfikatora a nie to co jest wpisane na umowie No to jak to jest ze jak chcesz kupic okazje i szukasz taniego motocykla to Ci moga zakwestionowac kwote z umowy/faktury ???Chyba jak sobie szukam pol roku taniego motocykla, znajduje go i kupuje a tu zonk ??? Prosze uprzejmie doplacic jeszcze kilka tysiecy ??? :icon_razz: Na podstawie czego ???? Jakiego taryfikatora ??? Skoro taka cena byla w USA i za taka kupilem !!! z tej firmyhttp://www.shipsmartusa.com/ krzyknęli mi 350$ za przywóz do gdyni A mi jeszcze, skubancy, nie odpisali !!! :P Chyba jeszcze raz napisze i jakas zjebke im dam :) Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez majkelpl Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 No to jak to jest ze jak chcesz kupic okazje i szukasz taniego motocykla to Ci moga zakwestionowac kwote z umowy/faktury ???Chyba jak sobie szukam pol roku taniego motocykla, znajduje go i kupuje a tu zonk ??? Prosze uprzejmie doplacic jeszcze kilka tysiecy ??? :) Na podstawie czego ???? Jakiego taryfikatora ??? Skoro taka cena byla w USA i za taka kupilem !!! Już coś takiego w Polsce obowiązywało - w przypadku importu samochodów. Cło było naliczane nie od faktury tylko odwartości rynkowej. Podobnie jest teraz przy płaceniu haraczu do skarbówki gdy chcemy zarejestrować nowo kupiony pojazd. Cenę na umowie mozesz mieć jaką chcesz a i tak naliczą podatek od wartości książkowej. Podstawy prawnej nie znam ale tak jest i koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Czyli albo sie uda albo nie ????Mozesz sie cieszyc ze kupiles taniego sprzeta a tu: NIESPODZIANKA !!!!! :) Co za ku*** kraj !!! :icon_razz: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Należności naliczane do cła i podatku są od wartości podanej na fakturze, w razie wątpliwości co do ceny UC wysyła pismo do sprzedającego, którym to sprzedający może podetrzeć sobie 4 litery.Nie znam przypadku żeby ktoś odpowiedział.Tyle na lepsze zmieniło się po wejściu do UE, ale tylko przed Urzędem Celnym. Skarbówka czy ubezpieczyciele dalej stosują komunistyczne tabelki napisane przez nieżyciowych ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alex36 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Czyli albo sie uda albo nie ????Mozesz sie cieszyc ze kupiles taniego sprzeta a tu: NIESPODZIANKA !!!!! :) Co za ku*** kraj !!! :wink:majkelpl ku*******nie ku********przeciez Ty mieszkasz w Uk wiec o so chodzi :flesje: Sprowadzaj do uk i nie czepiaj sie kraju ktory Cie wykarmil :smile: :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) Czepiam sie bo wiekszosc sprowadza do Polski a nie mam zamiaru jakiemus debilowi celnikowi placic frycowego bo mu cena wydaje sie za niska. :icon_razz: Jak pytalem czy wystawia list przewozowy i ja z tym listem pojade do UK i tam zaplace wszystkie oplaty to mowia ze nie bawia sie w takie cus. Do Polski i koniec. Tam odbieram i place wszystko.Teraz zadalem pytanie czy nie moga od razu paczki skierowac do UK. Tam place od ceny na fakturze a na niej moze byc nawet i 100$ :icon_exclaim: :icon_razz: Czekam na odpowiedz. :icon_razz: Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez majkelpl Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMASZ MILEWSKI Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 moto doebralem bez zadnej ryski jedyne co to odrobina rydzy powstalej w wyniku morskiego klimatu np.na srubach ktore byly odkrecane ale to maly problem.A poza tym wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Czepiam sie bo wiekszosc sprowadza do Polski a nie mam zamiaru jakiemus debilowi celnikowi placic frycowego bo mu cena wydaje sie za niska. :( Jak pytalem czy wystawia list przewozowy i ja z tym listem pojade do UK i tam zaplace wszystkie oplaty to mowia ze nie bawia sie w takie cus. Do Polski i koniec. Tam odbieram i place wszystko.Teraz zadalem pytanie czy nie moga od razu paczki skierowac do UK. Tam place od ceny na fakturze a na niej moze byc nawet i 100$ :icon_rolleyes: :flesje: Czekam na odpowiedz. :( Nie płacisz celnikowi , to po piewsze, po drugie napisałem jak są naliczane należności celne, mało widoczne, mam pogrubić?Po trzecie to u polskiego importera nie załatwisz frachtu do UK, z prostego , banalnego a nawet dziecinnie prostego powodu. Bo to polski importer. Poszujkaj brytyjskiego importera będzie dostarczone do UK i na 100% nie będzie chciał wykonać odwrotnej operacji, czyli wysyłać do Polski. Rozformowywanie kontenera to nie jest prosta sprawa, a trzeba bo w kontenerze jest parę sztuk maszyn i wiele innej drobnicy. A co do listu przewozowego to może poprostu chociaż innym nie mieszaj, bo nie tak się on nazywa, ani nie można na podstawie tego nic zdziałać przed UC w całej UE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 OK jeszcze raz wyliczam i pytam czy dobrze:cena za motorek w USA+transport z USA+cło 6%+vat 22%+rejestracja w PL czyli / tłumaczenia + Wydział komunikacji + skarbówka też ? czy to jest już w ramach tegoo 22% vatu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi