Skocz do zawartości

Bandit 600 2003r

Lukasz89
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mój Bandit ciągle przepala bezpiecznik, wydaje mi się że jest to główny, znajduje się on pod lewym boczkiem w miejscu gdzie kabel + od akumulatora jest przykręcony do jakiejś kostki, odchodzi stamtąd kabel do rozrusznika i są podpięte też jakieś inne. Miałem padnięty akumulator, ze 3-4 razy zdarzyło mi się odpalić motocykl "na kable" i bezpośrednio po tym zaczęły się pojawiać problemy, wcześniej robiłem trasy po 200 km i wszystko grało, teraz nie przejade kilometra i bezpiecznik jest spalony... Motocykl gaśnie i w żadnym odbiorniku nie ma prądu. Jak myślicie co może być przyczyną? Myśle że po prostu jakiś kabel może być przetartyi gdy dotknie masy pali bezpiecznik. Mam wrażenie że zawsze dzieje się to przy prędkości 30 km/h, przynajmniej na takiej wartosci zatrzymuje się prędkościomierz, obrotomierz jest zawsze w innej pozycji ale nie wiem czy to może mieć jakieś znaczenie... Pomóżcie bo nie mam zielonego pojęcia jakie kable sprawdzić i co się dzieje...

Romet Kadet -> Wsk 125 -> Bandit 600 -> Intruder 1400 -> Dr 800

Napisz jeszcze z którego roku masz sprzęta i wartość tego bezpiecznika.

Jak masz starego i jest to bezpiecznik główny, to powinien mieć 30 A. W nowym pewnie tak samo, ale na temat nowego się nie wypowiadam.

Książkę użytkownika albo serwisową masz? Jak nie to użytkownika Ci mogę wysłać pdf-a na mejla bo przejdzie, a książkę serwisową podam Ci linka i se ściągniesz.

No ale słyszałbym chyba jakies trzaski z rozrusznika czy coś chyba? A poza tym zdaje mi sie ze gdyby kostka nie rozłączała to rozrusznik by kręcił od razu po włożeniu bezpiecznika...

Tak, ten bezpiecznik ma 30A, serwisówke mam ale nie wiem co ona mi pomoże... To nietypowy przypadek...

Rozrusznika możesz nie słyszeć, bo on sie automatycznie rozłącza jak silnik zaskoczy.. A moze przekażnik tylko co któryś raz nie rozłącza.. Ja miałem cos takiego w xt600.. motocykl zapalal a rozrusznik jeszcze kręcił, tyle ze silnik rozrusznika było troche słychać.. Być może rozrusznik bierze za dużo prądu i bezpiecznik nie daje rady..

Ten nie rozłączający się rozrusznik raczej wykluczam... Klemy mam na 100% dobrze przykręcone. Jutro planuje z grubsza przejrzeć instalację, może jakiś kabelek jest przetarty... A jak nic nie znajde to pozostanie już tylko jakiś dobry warsztat :)

Pozdro