Szaraja Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 (edytowane) Jedziemy Yamahą Venture do Rumunii na kilka dni. Jest to nasz pierwszy wyjazd w tamte strony i chętnie pojechalibysmy w kilka motorków. Kwestią do dyskusji pozostaje gdzie jedziemy. czekam na odzew, najchetniej na pw, bo czasu mało.Szaraja Edytowane 7 Sierpnia 2007 przez Szaraja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermadec Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Cześć. My (znaczy Draco Fisher i ja) lecimy 12 sierpnia. 13 zaczynamy zwiedzanie. Powrót do Polski planujemy na 21.Może gdzieś się spotkamy po drodze :buttrock:. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szaraja Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Fajnie by było, niestety, musimy 15.08 wrócić do pracy. Posiedziałam trochę przy kompie i mam już trasę- wyjazd piątek- dojazd w okolice Sibiu, tam nocleg-sobota- przejazd prze trasę tarnsfagorską, trochę zwiedzania (jeśli zdążymy)dojazd do Konstancy- niedziela, poniedziałek, trochę plaży-wtorek wyjazd do mu ze zwiedzaniem- moze drakula, albo inne atrakcje- sroda powrót w domowe pieleszeNa marginesie, czy winietki obowiązują równiez motocykle na terenie Rumunii. Poczytałam co nieco i jest mowa tylko o samochodach, ale pewnie trzeba się dopytac na pierwszej stacji w Rumunii.może ktoś coś wie na ten temat?Szaraja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
data7 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Nie trzeba zadnych winietek na Rumunie dla motocykla. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermadec Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Dzięki za info. Przyda się :(. P.S. A Czechy, Słowacja i Węgry? Gdzie kupić winietki? Na granicy można dostać czy dopiero na pierwszej stacji benzynowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szaraja Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Można przez PZM, ale chyba już nie zdążysz, winietkę Węgierską kupić można przez internet, ale musisz poszukać , ponieważ my nie korzystaliśmy z tej formy zakupu, nie znam linka, wiem tylko, że stronka jest również po polsku.Szaraja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Dzięki za info. Przyda się :). P.S. A Czechy, Słowacja i Węgry? Gdzie kupić winietki? Na granicy można dostać czy dopiero na pierwszej stacji benzynowej?Na motocykl w czechach i na slowacji nie potrzebujesz zadnych winietek. Na Wegrzech obowiazuja na drogach szybkiego ruchu. Jadac do Rumunii przez Wegry raczej taka droge ominiesz, chyba ze sie uprzesz jechac dluzsza, okrezna droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermadec Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Przynajmniej pierwszy etap podróży (Szczecin-Budapeszt) będę musiał pokonać autostradami więc winietkę na węgierskie drogi będę zmuszony wykupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Winietki chyba najłatwiej i najtaniej kupić na miejscu na stacji benzynowej? Szczególnie Czeskie winietki w Polsce kosztują prawie 2 razy więcej niż w Czechach, a jak płaci się w EURo to prawie 3 razy więcej. Jak się okazało, też jadę jutro z rana do Rumunii. Najpierw lecimy w Bieszczady, potem przez SLO i HU do Siedmiogrodu. Cel to region ostatniej EnduRoManii, czyli Resita. Nie podłączamy się, bo nastawiamy się na lekki offroad, a Venture chyba woli inne traski :icon_mrgreen: Do zforumowania za ok. 10 dni :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermadec Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Na motocykl w czechach i na slowacji nie potrzebujesz zadnych winietek. Szczególnie Czeskie winietki w Polsce kosztują prawie 2 razy więcej niż w Czechach, a jak płaci się w EURo to prawie 3 razy więcej. No to jak jest bo już zgłupiałem???? To w Czechach i na Słowacji winietki obowiązują motocyklistów czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Pisałem o winietkach ogólnie, gdybyś np. wybierał się za kilka miesięcy na narty puszką w tamte rejony. Na moto w Czechach/Słowacji nie potrzebujesz winietki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroman Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 na słowacji autostrady darmowe dla motocykli.W czechach nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermadec Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Wczoraj wróciłem z urlopu. Winietki potrzebne tylko na Węgrzech. P.S. Dzięki Jacku za wspólne przemierzanie Rumunii :banghead:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi