qurim Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Elo! Szukałem na forum ale znaleznione informacje mnie zgubiły bo każdy pisze co innego a więc przydałby się ktoś kto wypowie się nt. lakierowania motocykli. Ktos kto opisze proces dość zrozumiale i wyczerpująco. Powiedzmy że elementy do malowania są juz wypiaskowane i co dalej....jakie lakiery uzyć? Jaki podkład? Jakie są rodzaje lakieru? Jakie marki są polecane? Elementy motocykla to blacha a także plastiki więc dobrze by poznać szczegóły dot. malowania obu typów. Co i jak po kolei obrabiać? Co z czym i do czego? Jakie przerwy robić między kolejnymi warstwami podkładu/bazy/klaru? Jak można skopiować grafiki/szparunki jeszcze przed piaskowaniem i jak poźniej nanieść te wzory na nowy lakier? Ogólnie przydałby sie taki poradnik odnośnie lakierowania. Pozdro. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieniek Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Człowieku, temat rzeka :banghead: , mam kilku kolegów lakierników, mają od 30 do 55 lat i co jakiś czas któremuś co się sp....li , temat jest tak szeroki , że nie starczyło by tego forum, żeby wszystkie zagadnienia opisać. Masz dwa wyjścia: kupić książkę (książki) o tej tematyce, albo zanieść te graty do lakiernika. Nie chcę aby ktoś posądzał mnie o złośliwość, ale pracuje w pokrewnym zawodzie, i wiem co to znaczy dobrze położyć lakier i ile pracy trzeba włożyć, żeby efekt był zadowalający.Powodzenia :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zloty46 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Wejdź sobie na stronę forum lakierniczego tam jest dużo tematów o tym:http://www.lakierowanko.info/index.php oczywiście to tylko teoria :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi