Skocz do zawartości

co lepsze? kombinezon czy ochraniacze?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie tak jak już napisałem w temacie. Co jest lepsze? kupic kombinezon np za cene 800 zl ktroy jak zauwazylem praktycznie nie ma zadnyh ochorn na kolana ani lokcie ani nigdzie .. czy nie lepiej kupic pokolei kazde ochraniacze (kolana , lokcie , plecy , kask i rekawiczki ) i jeszcze jedno takie zwykle pojedyncze ochraniacze zaklada sie pod ciuchy czy na ciuchy bo nie wiem hehe :)

Mam pytanie tak jak już napisałem w temacie. Co jest lepsze? kupic kombinezon np za cene 800 zl ktroy jak zauwazylem praktycznie nie ma zadnyh ochorn na kolana ani lokcie ani nigdzie .. czy nie lepiej kupic pokolei kazde ochraniacze (kolana , lokcie , plecy , kask i rekawiczki ) i jeszcze jedno takie zwykle pojedyncze ochraniacze zaklada sie pod ciuchy czy na ciuchy bo nie wiem hehe :)

a nie lepiej qpic kombinezon z miejscem na protektory i dokupic protektory do niego? ( plecy, barki, kolana, biodra )?

Mam pytanie tak jak już napisałem w temacie. Co jest lepsze? kupic kombinezon np za cene 800 zl ktroy jak zauwazylem praktycznie nie ma zadnyh ochorn na kolana ani lokcie ani nigdzie .. czy nie lepiej kupic pokolei kazde ochraniacze (kolana , lokcie , plecy , kask i rekawiczki ) i jeszcze jedno takie zwykle pojedyncze ochraniacze zaklada sie pod ciuchy czy na ciuchy bo nie wiem hehe :banghead:

Witam,

wyjścia jak zauważyłeś masz co najmniej dwa ;)

Jeżeli nie wyrabiasz z kasą kup na początek kask, buty i kurtkę ale 800zł raczej Ci nie wystarczy. Jeżeli chodzi o kombinezony z twardymi protektorami spróbuj w Funt&CO. szyją na miarę, dobrej jakości i ceny niezbyt przyprawiające o zawrót głowy.

Co do ciuchów polecam Probiker, buty Diadira, Probiker, Kask AGV GP1, Shoei, - w tym jeżdżę osobiście i mój mąż ;)

powodzenia, pozdrawiam

jane

a jak to wogule wygląda? i w jakiej to jest cenie? możesz podać link do czegoś takiego?

Normalnie - tekstylne komplety ( spodnie + kurtka ) z miejscem na protektory. W kazdym sklepie/salonie beda. I na gieldach ( np. juz za miesiac na Sluzewcu ). Aczkolwiek oczywiscie, zgadzam sie ze wszystkimi, ze skora jest lepsza/bezpieczniejsza, chociaz mniej przewiewna. Wiec przygotuj sie na lekka saune w trakcie stania na swiatlach ( latem ;] ).

Co do wygody. Ja swojego niestety nie dobralam za dobrze i mam lekki problem ze spodniami ( nieco za duze sa ). Wiec zwroc na to uwage i dobrze dopasuj rozmiar.

Ja tez mam kombi i polecam. Tak jak pisali poprzednicy do chodzenia po ulicy sie raczej nie nadaje (chociaz w 2 czesciowce jak najbardziej sie da rozpinasz, sciagasz kurtale i jest cacy) to do jazdy jest swietny no i zapewnia maxymalna ochrone :) Ale ja bym jescze pomyslal na Twoim miejscu .. niewyobrazam sobie kogos w kombi w adidasach albo trampkach .. i bez rekawic .. a o dobrym kasku juz nie wspominajac .. 800 zl powinno wystarczyc na jakas kurtke z kompletem ochraniaczy, rekawice i ochraniacze na kolana. :)

Pozdro.

Edytowane przez The_Doctor_46

oki teraz juz wiem ze polecacie kombinezon :icon_exclaim: a teraz pytanko .. jak z komfortem w czasie jazdy z takim kombinezonem ? wygodnie sie jezdzi ?

Wiadomo, że komfortu jazdy w dżinsach to nie będziesz miał. Jako, że jestem posiadaczem i użytkownikiem skórzanego kombi, to ostrzegę że jeżeli nie jeździsz, w miarę szybko to skóra odpada. Dla mnie w temperaturach letnich (ok 30 stopni) komfortowo jest powyżej 120 km/h...

ee to kombi odpada ... bo ja nie bede jezdzic tak szybko bo bede mial nsrke a odpowiednia szybkosc dla tego moto jest wlasnie w granicach 120 ;] wiec kupie sobie jakas kurtke , rekawice , kask i ochraniacze na kolana tak jak pisal olega wyzej :icon_biggrin: dzieki za info :)

pozdro