Kirek Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Proponuje nie kijowac w mrowisko - bo mrówki chityna boli :) tylko powpisywac do komórek. Mam to wklepane już od prawie dwóch lat - just in case of ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTBlackbird Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Bardzo dobry pomysł, już wpisalem i będę o do tego namawiał wszystkich znajomych, myslęże za jakiś czas jak to się utrze to będzie bardzo pomocne. ( Oby nie były te numery potrzebne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puenta Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Wpisane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Firma w której pracuję www.krw.pl przy okazji udziału w zlocie Amazonek wydrukowała i rozdawała ulotki/wkładki do dowodów/ na których były miejsca do tego typu wpisów z informacjami niezbędnymi na miejscu wypadku. Pamiętać trzeba że jeżeli wypadek był na tyle poważny że my tracimy przytomność to co się dzieje z telefonem?? albo się wyłączy albo całkiem rozsypie i żadne informacje w nim zawarte nam nie pomogą. Co innego kartka (najlepiej ją jeszcze po wypełnieniu zalaminować) włożona w dowód rejestracyjny bądź w dokumenty1 strona , 2 strona Ja sobie to wydrukuje i oby nie bylo potrzebne :) Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Struna #28 Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 nie zaszkdzi wpisac... juz wklepane :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Ten temat był poruszany przez media. Nawet cały program na TVN temu poświęcono. Ratownicy prosili by wpisać numer telefonu do osoby kót.a trzeba powiadomić w razie wypadku własnie pod tym skrótem ICE. Jednak mozna dostać plastikowe karty z drukiem w jezyki angielskim i polskim z informacja o tym kogo powiadomić (specjalne karty ICE). Cos podobnego do tej kórą pokazał mtygrys tyle, że bez reklamy firmy. POdobne karty rozdawała Warta ale ona posunęła sie jeszcze dalej bo były miejsca na informacje dot. uczulenia na leki a sama reklama była tylko wzmianką. Nr ICE w telefonioe to dobra rzecz pod warunkiem, że telefon się nie rozpadnie. Dlatego plastikowe karty są lepsze. I Buber tez ma rację. Na miejscu wypadku żaden z ratowników nie odważy się "przeszukać" ofiary, żeby nikt z gapiów nie pomyślał sobie czegoś głupiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madriana Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 szanowni państwo...wpisałam sobie takie skróty ale po rozmowie ze znajomymi strażakami i ratownikiem medycznym wiem, że prędzej mi się to przyda za granicą niż w Polsce... Niestety.... Część pracowników służb ratowniczych nie wie o tej akcji a część wie i.... nie dotyka telefonów komórkowych ofiary, żeby nie byc posądzonym o próbę kradzieży. W praktyce dopiero w szpitalu i tylko policja identyfikuje dane ofiary. Wcześniej nikogo to nie obchodzi... Oczywiście wg mnie lepiej mieć niż nie mieć numer ICE w telefonie ale wiele brakuje temu krajowi do Europy... :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrula Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Teoretycznie w każdym punkcie krwiodawstwa można za 12 zł dostac taka kartę(dla honorowych gratis) . http://img441.imageshack.us/img441/4115/67566434hb7.jpg http://img441.imageshack.us/img441/2734/95197001sm8.jpg http://img441.imageshack.us/img441/7473/15834994tx4.jpg Zawsze w dokumentach warto mieć. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Jędrula! Nie myl Krew Karty z kartą ICE. To sa dwie odrębne karty, rzeczy, tematy. Wspólny jest tu tylko format i to, że powinien ją przeczyatć lekarz albo ratownik.dzis słyszałem w radiu, że karty ICE mozna kupic za kilkanasciwe złotych w siedzibach PCK, ale na ich stronie nie znalazłem tego.A krew karty to inna bajka. Ale też mona je kupić, albo dostac za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanointruder Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Wpisane :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goy@ Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Wpisane :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p A q Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 ICE wpisane a karte z krwiodawstwa na dniach ide wybobic, zawsze to jakies wieksze pradwopodobienstwo na uratowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolargol Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Sprobowalem... Troche paranoicznie to wyglada na wyswietlaczu:"Gosia ICE dzwoni..." Za kazdym razem kiedy dzwoni do mnie zona mysle o nieszczesciu: "...ICE" Karty sa lepsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p A q Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 zapisz sobie ICE Gosia bo jak masz odwrotnie to watpie zeby ci szukali akuratnie na G w calej ksiazce tefonow np. ICE mama, ICE dom itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolargol Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 zapisz sobie ICE Gosia bo jak masz odwrotnie to watpie zeby ci szukali akuratnie na G w calej ksiazce tefonow np. ICE mama, ICE dom itd... Tu nawet nie chodzi o kolejnosc, Gosia jest przykladowa. Sam fakt "ICE" przy imieniu mnie drzazni, takie qrna, memento - nie zapomnij umrzec ;) ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi