Limo Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Ciężarki w lusterkach powinny pomóc. Moja koncepcja na umieszczenie balastu w lusterkach bez potrzeby wyjmowania luster, choć jeszcze jej nie testowałem jest taka: Podobnie jak przy akcji przyklejania ciężarków, które odpadły należy nawiercić w plastiku dziurkę średnicy ok. 3mm. W sklepie wędkarskim zakupić ciężarki ołowiane wyglądające jak śrut i wsypać to do środka (nie wiem ile, może ktoś ma rozbite lusterko i wie ile ten ciężarek waży?). Wszystko to zalewamy sylikonem do luster a dziurkę zaklejamy lub zatykamy małym gumowym koreczkiem (do dostania w sklepach elektronicznych) i gotowe.Mysle ze to mogloby zdc egzamin. Ja mam akurat pekniete oryginalne lustro od dywersji pod reka, i powiem wam ze te ciezarki sa calkiem spore i ciezke. Sa tam dwa ciezarki, chyba olowiane, prostokatne, kazdy o wymiarach okolo 2x4x0.5cm. Mysle ze razem waza spokojnie 1 kg. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Appartus Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Ciężarki w lusterkach powinny pomóc. Moja koncepcja na umieszczenie balastu w lusterkach bez potrzeby wyjmowania luster, choć jeszcze jej nie testowałem jest taka: Podobnie jak przy akcji przyklejania ciężarków, które odpadły należy nawiercić w plastiku dziurkę średnicy ok. 3mm. W sklepie wędkarskim zakupić ciężarki ołowiane wyglądające jak śrut i wsypać to do środka (nie wiem ile, może ktoś ma rozbite lusterko i wie ile ten ciężarek waży?). Wszystko to zalewamy sylikonem do luster a dziurkę zaklejamy lub zatykamy małym gumowym koreczkiem (do dostania w sklepach elektronicznych) i gotowe.Taki ciężarek waży 250g (1/4 kg). A dokładniej są to dwa ciężarki 100g i 150g ułożone w taki sposób, że cięższy znajduje sie blTłukło mi sie prawe lusterko w XJ600 N, odkręciłem i nie mogłem go rozebrać zeby poprawić, to wybiłem szybkę i zważyłem dla potomnych :P Planuje dorobić nowe szkiełko i obsadzić je na nisko-rozprężnej piance montarzowej do okien wraz z ciężarkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi