KwaśnyOsiek Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Byłem w Świnoujściu od 27 do 30 czerwca ( Dni Morza) . W te wakacje planuję przynajmniej jeszcze jeden wypad nad morze. :icon_mrgreen: Może uda się zebrać parę osób i zsynchronizować wypad kilku "Royalek". :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwoszow Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Byłem w Świnoujściu od 27 do 30 czerwca ( Dni Morza) . W te wakacje planuję przynajmniej jeszcze jeden wypad nad morze. :icon_razz: Może uda się zebrać parę osób i zsynchronizować wypad kilku "Royalek". :icon_mrgreen: Ja planuję mały wypadzik do Rusinowa k/Jarosławca w sierpniu :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Kwasny - jezeli nad morzem sie cos zorganizuje to ja chetnie sie brykne. A co sie tyczy zmeniarki w venturze. wlasnie sobie taka zamontowalem - jesli ktos bedzie chcial jakies szczegoly to prosze o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwoszow Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Właśnie wróciłem z wyprawy -Węgry ,Bułgaria,Serbia,Grecja,Włochy -ponad 5000km.Royalek szedł jak burza.W przyszłym roku zastanowię się nad Hiszpanią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarko3174 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Hej koledzy!!! drobna porada, posiadałem tłumiki w moim Royalku 1300 rok 96 po tuningu lekko wybebeszone że tak powiem fajnie pukały. Miałem mały szlif i je uszkodziłem .Fartem udało mi sie kupić używane w dobrym stanie ale nie przerabiane .Moja maszyna chodzi strasznie cicho aż głupio niechciałbym grzebać w nich w srodku.Tłumiki mają fabryczne otwory takie około2mm w dolnej częsci[do wypluwania wody chyba].Mysle o rozwierceniu ich ,jak myslicie da to cos ?Może ewentualnie poradzicie cos innego ?Dzieki z gory..Pozdrawiam.J.B... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepsi Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Witam. Koledzy w moim Royalku, który zakupiłem na początku roku zaopserwowałem objaw ślizgającego się sprzęgła. Dzwoniłem do serwisu yamahy, a tam powiedziano mi że powinienem wlać gęściejszy olej. Obecie mam wlany motul 10W40. Jakie macie zdanie o takiej diagnozie moze ktoś z was miał z tym doczynienia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzywka Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Witam wszystkich posiadaczy oraz miłośników Yamahy Royal Star. Pierwszy raz jestem na forum i za jakiekolwiek pomyłki tudzież błędy z góry przepraszam. Obecnie posiadam Yamaszkę XJ900S Diversion, ale napaliłem sie strasznie na Royal Stara w wersji TURDELUX. Moto jest z 2005r sprowadzone ze stanów przez mojego kolegę. Bardzo proszę o informacje dotyczące takiego "sprzęta". Suche dane techniczne mam jednak bardzo interesuje mnie opinia kogoś kto dosiada Royala na co dzień, jeżdżąc solo w duecie, do pracy i na dłuższe lub krótsze wypady. Jakie jest zużycie paliwa jakie dobrać oponki. . . . . . . itp, itd. Bardzo mało jest materiałów w prasie na temat tych modeli Yamahy ( a posiadam wszystkie nr-y "Swiat Motocykli" i "Motocyk" od 1997r.) Za wszystkie informacje z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam Paweł "Grzywaka" Grzywacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarko3174 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Witam. Koledzy w moim Royalku, który zakupiłem na początku roku zaopserwowałem objaw ślizgającego się sprzęgła. Dzwoniłem do serwisu yamahy, a tam powiedziano mi że powinienem wlać gęściejszy olej. Obecie mam wlany motul 10W40. Jakie macie zdanie o takiej diagnozie moze ktoś z was miał z tym doczynienia? PozdrawiamWitam wedle mnie to ci nic nieda ja mam gestrzy olej i tez mi sie slizga sprzeglo. mi powiedziano ze gestrzy olej wplywa na dluzsza zywotnosc sprzegla ale daje wiekrzy poslizg przy zmianie biegow i zrywie.Sprzeglo to chyba jedna z bolaczek ROYAL STARA kolega mial ten sam problem , wymienil tarczki, olej i filtr na ten sam ,koszt 550zł i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepsi Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Witam wedle mnie to ci nic nieda ja mam gestrzy olej i tez mi sie slizga sprzeglo. mi powiedziano ze gestrzy olej wplywa na dluzsza zywotnosc sprzegla ale daje wiekrzy poslizg przy zmianie biegow i zrywie.Sprzeglo to chyba jedna z bolaczek ROYAL STARA kolega mial ten sam problem , wymienil tarczki, olej i filtr na ten sam ,koszt 550zł i po problemie.Serdeczne Dzięki!!!!!!! Teraz wiem co mam zrobić :bigrazz: Tak bym cudował z olejem, a efekt byłby ten sam. Pozdrawiam. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarko3174 Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Hmm szkoda tylko tej kasy w to miejsce mozna by bylo cosik dokupic do maszyny. Mnie tez to czeka pozdrawiam.J.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwoszow Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Witam wszystkich posiadaczy oraz miłośników Yamahy Royal Star. Pierwszy raz jestem na forum i za jakiekolwiek pomyłki tudzież błędy z góry przepraszam. Obecnie posiadam Yamaszkę XJ900S Diversion, ale napaliłem sie strasznie na Royal Stara w wersji TURDELUX. Moto jest z 2005r sprowadzone ze stanów przez mojego kolegę. Bardzo proszę o informacje dotyczące takiego "sprzęta". Suche dane techniczne mam jednak bardzo interesuje mnie opinia kogoś kto dosiada Royala na co dzień, jeżdżąc solo w duecie, do pracy i na dłuższe lub krótsze wypady. Jakie jest zużycie paliwa jakie dobrać oponki. . . . . . . itp, itd. Bardzo mało jest materiałów w prasie na temat tych modeli Yamahy ( a posiadam wszystkie nr-y "Swiat Motocykli" i "Motocyk" od 1997r.) Za wszystkie informacje z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam Paweł "Grzywaka" Grzywacz Witaj kolego.Skontaktuj sie z Doktorem to szpec po Royalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotlara Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Witam szacowne grono! Zwracam sie z prosba o pomoc przy zakupie Royala (moze byc Torudeluxe ale chetniej Ventura) czy wiecie moze gdzie warto wybrac sie i obejrzec motocykl? wybierałem sie do Oświecimia ale przeczytałem to forum i podziekuje :biggrin: dzieki za odpowiedzi pozdrawiam kotlara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwoszow Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Ostatnio zmieniłem swojego royala rok 2000 na 2008 de lux.Został mi komp.(4 sztuki)tłumików .Może ktoś potrzebuje .Sprzedam za 400 zł.+ koszty przesyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarko3174 Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Szukam blachy do owiewki do royal stara 1300 r.1996.Dajcie znac .....pozdro J.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
watter Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Witam wszystkich użytkowników royala jestem posiadaczem tego motocykla od września także za długo nie pojeżdziłem na nim sprzęcik jest z 96 r Poszukuje do niego szyby wraz z mocowaniem może ktos wie gdzie moge ja dostac moze byc uzywka pozdrawiam :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi