Skocz do zawartości

Oś wachacza (problem z wyjęciem) Jawa TS 350

kobuz1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, rozbieram Jawę do remontu i musze wahacz wyjąć. No i próbowałem dzisiaj wyjąc oś, wszystko bylo by dobrze ale nie chce franca wyjść. Ośka obkręca sie w okół własnej osi w wachaczu, i nawet przsuwa sie AŻ milimetr w prawo i lewo. Coś ją poprostu blokuje, wyglada to tak jak by srednica osi na srodku (miejsce pracy) byla wieksza niz srednica gwintu i otwory w ramie(srednica gwintu) blokują możliwosc wyjecia calej ośki. Bardzo to dziwne, ale wyglada jak by fabryka zamontowala oske z wachaczem a potem przyspawala do ramy z obu stron tulejki blokujace... Wiem ze brzmi to bezsensownie ale naprawde dziwne to. Jesli macie jakies doswiadczenia z osią wachacza w Jawie TS 350 to prosze o komentarze;)

Pozdrawiam

Witam, rozbieram Jawę do remontu i musze wahacz wyjąć. No i próbowałem dzisiaj wyjąc oś, wszystko bylo by dobrze ale nie chce franca wyjść. Ośka obkręca sie w okół własnej osi w wachaczu, i nawet przsuwa sie AŻ milimetr w prawo i lewo. Coś ją poprostu blokuje, wyglada to tak jak by srednica osi na srodku (miejsce pracy) byla wieksza niz srednica gwintu i otwory w ramie(srednica gwintu) blokują możliwosc wyjecia calej ośki. Bardzo to dziwne, ale wyglada jak by fabryka zamontowala oske z wachaczem a potem przyspawala do ramy z obu stron tulejki blokujace... Wiem ze brzmi to bezsensownie ale naprawde dziwne to. Jesli macie jakies doswiadczenia z osią wachacza w Jawie TS 350 to prosze o komentarze;)

Pozdrawiam

Kilka tygodni temu zmieniałem szczęki hamulcowe w Jawie i nie miałem takich problemów. W necie można znaleźć. To powinno pomóc http://www.bubba.yoyo.pl/ Pozdrawiam

Witaj, gdy wymieniałeś szczęki hamulcowe to nie miales potrzeby sciagania wachacza wiec nie mogles miec takich problemów. Dzieki za linka do strony s intrukcją obslugi ale niestety o demontażu wachacza nic w niej nie ma.

Pozdrawiam

Dzięki za link Jack-Jawa, czyli nie tylko ja miałem taki problem.. Koles przecial wahacz, ja napewno tego nie zrobie;) Pozostaje wymyslec cos innego tylko jeszcze nie wiem co.. sprobuje chyba zrobic jakiś ściagacz ktory wypchnie oś,

Pozdrawiam