Skocz do zawartości

Brak kompresji po dluzszym postoju

WojtekW
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Zanim zaczne cokowiek rozbierac to chetnie sie zapytam o jakis patent. ;]

DR'ka stala jakies 3 tygodnie nie ruszana. Odstawilem ja normalnie do garazu i tak sobie stala, bo nie bylo mnie w domu. Po 3 tygodniach przyjezdzam no i normalnka.

Kluczyk, ssanie, 3 razy lekko i raz mocno ;] i cisza. Nawet nie peirdnie.

Jedyne co mnie zastanawialo to to,ze moge bez problemu kopnac go bez odpreznika . Chociaz jak sie tak dobrze zastanowie to nie wiem czy to nie bylo spowodowane determinacja i brakiem terenowej jazdy od jakis 3 tygodni, ale pewnie nie, bo normalnie na dwojcie idzie ja przepchnac na biegu. A kazdy, kto probowal , wie ze branie DRy na pych/zaciag jest prawie niemozliwe.

Dodam jescze tylko,ze ostatnio zgiela mi sie nozka i motocykl stal oparty bardziej poziomo niz zwykle ;]

Zawsze mi troche zaworty dzwonily. Ale przyjechalem chyba motocyklem normalnie, tylko w grazu juz jak wjechalem lekko szarpnal i zgasl, ale chyba z mojej winy bo za szybko sprzeglo puscilem.

Mam jakies swoje teorie, ale narazie pozwole wypowiedziec sie eksprtom,zeby nic nie sugerowac.

Pomocy, bo chce orac, blotko jest, a moto nie gada.

Pozdrawiam

W.

Skoro by nie mial kompresji to by raczej go latwo bylo popchnac :icon_razz: Co do problemu - tez nie mialem komprechy na zimnym ze mozna bylo bez dekompresora. P:o regulacji zaworow komprecha wrocila i jest wszystko wporzadku. Dodam tylko, ze u mnie na zaworach wydechowych nie bylo wogole luzu... Moze to cos pomoze. POZDRO

Pozdrawiam.