Skocz do zawartości

Mega silniki!

marccc
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Smigam na moto co ma 98 konisi i wazy 378 kg ubrane ,a jezdzi sie tym jak komarem .

Jest to kwestia wzrostu , wagi , obycia z moto itd. itp.

Oczywiscie tak jak tu zauwazono nie jest to scig , i tymi motorami jedzie sie delektujac jazda i widokami , chociaz jak trzeba to walnie i blisko 2 paczek.

Pozdrawiam

Janek & Yamaha Royal Star XVZ13LT

Tourdeluxe ''Dzikiem'' zwana

CYC Zachodni

Poco komu silnik z auta w motocyklu?

A ja sie troszkę nie zgadzam. Takie maszyny są odpowiedzią na badania rynkowe i skoro istnieje zapotrzebowanie rynku, to ktoś takie zapotrzebowanie stara się zaspokoić.

Jeszcze parę lat temu kategorie "mega cruiser" zapełniały Honda F6C, Yamaha Wildstar, Suzuki LC1500 - a teraz? Teraz to klasa średnia, bowiem okazało się że klienci chcą jeszcze czegoś większego.

Tatoine

p.s.

Zdjęcie Rocketa umieściłem w temacie Power cruiser.

Nareszcie realne zdjęcia tego motocykla - ekstra.

Teraz wreszcie dokładnie widać jak TO wygląda. Jako "staremu zwolennikowi V-ek" silnik Rocketa przypomina mi raczej lodówkę, ale jego parametry -wow!

Szerokość przedniej opony - kurcze, niejeden motocykl ma węższą na tyle 8O

ja tam nie mam nic przeciwko... a poza tym co ma wspólnego pojemność silnika z długością fiuta ??? a może moc maksymalna też w jakiś magiczny sposób przekłada się na długość fujarki... ??? a moment obrotowt na objętości jąder .. ?

he, he - jak mawiały starozytne Rosjanki: nie liczy się długość czarodziejskiej pałeczki ale jej magiczna moc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: