Tuzmen Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 witammam mały problem, trochę poszukałem po forum ale nie znalazłem odpowiedzi. Chodzi oto że po odkręceniu wszystkich opasek na gaźnikach nie mogę ich ściągnąć, nie chce sie siłować bo nie wiem czy czegoś nie uszkodzę.Ściągałem już gaźniki w cb500 ale tam są dwa i miałem problemy, czy po prostu trzeba siły czy sposobu? Pozdrawiam bluesowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musieli Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Hehehe :notworthy: W F2/F3 wyjęcie gaźników i wsadzenie (a konkretnie odkręcenie/dokręcenie opasek na krućcach) to nic przyjemnego... :flesje: Zazwyczaj przy wyciąganiu trzeba sobie pomóc czymś w rodzaju owiniętej w gumę łyżki do opon :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Dlatego lepiej ściągać gaźniki na ciepłym/gorącym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Jak nie będą chciały pójść po dobroci to króćce mozesz podgrzać opalarką. Problem pewnie w tym tkwi że krućce są już sztywne ze starości i nie chcą puścić gaźników. Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Udało sie, trzeba było po prostu mocno i długo ciągnąć, aż sie poddały. Niestety chyba odkryłem kwiatki w nowym motocyklu, doloty są okopcone.... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi