Wiśl@k Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Wiem ile jeździ TZRka bo nią jeździłem. AM6 ustawione zębatkami na przyspieszenie jedzie 90 nie 120 czy ile tam piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenix_zlotow Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 moj fenix przed tuningiem lecial ok.95-100, a teraz po tuningu i kupnie zebatek na przyspieszenie( z tylu chyba 50 zebow a z przodu 12 zebow) leci 110km\h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Jaki silnik jest w tych feniksach ? Minarelli czy derbi jakiś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenix_zlotow Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 chyba minarelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derbi Fenix Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 hmmm a mi się wydaje, ze silnik w Fenixach jest silnikiem Derbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenix_zlotow Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 postaram sie nagrac jakis filmik z udzialem mojego fenixa i wrzucic go na youtube albo googlevideo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenix_zlotow Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 postaram sie nagrac jakis filmik z udzialem mojego fenixa i wrzucic go na youtube albo googlevideo. Filmik : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 A masz moze mozliwosc nagrania przyspieszenia ?? Bo jestem ciekaw. Ten twój Fenix naprawde fajny, tylko poco te naklejki jakies płomienie :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenix_zlotow Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) tzn. jak nagrac? zeby bylo widac licznik jak przyspieszam czy zeby ktos z boku stał? Bo niestety nie działa mi na razie licznik. Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez fenix_zlotow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Tak, chodziło mi o to zeby był pokazany licznik. Jaką moc maksymalną ma ten cylinder Metrakita który masz założony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenix_zlotow Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) niestety producent nie podaje mocy jaka mozna uzyskac, ale jest to cylinder wyscigowy(nie zaden sportowy), wiec mysle ze kolo 15 km. Licznik moze niedługo bede mial sprawny to nagram. Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez fenix_zlotow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 15 koni w chlodzonym powietrzem? Nie bardzo w to wierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 To uwierz :) Popatrz na mielochu i innym na te kity wszelkie. 15PS to nie jest nawet max :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenix_zlotow Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 jesli dam rade to jeszcze dzisiaj dodam drugi filmik. Linke od licznika juz zamowilem ale podejrzewam ze bede musial na nia troche poczekac :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 To uwierz :evil: Popatrz na mielochu i innym na te kity wszelkie. 15PS to nie jest nawet max :biggrin:To, ze tak jest napisane to jedno :D a poza tym są to kity chłodzone cieczą. Cylinder Hebo Manston Replica (mam nadzieje, ze nie przekrecilem nazwy) generuje do 20 koni na kole, ale z wydechem, gaznikiem i calym osprzetem... Cos mi sie wydaje, ze chlodzenie powietrzem jest mniej wydajne od cieczowego i nie zapewnia tak stabilnych warunkow pracy jak cieczowe, przez co nie pozwala na osiagniecie mocy rzedu 15 koni z cylindra 70. Producent mojego cylindra bez zmiany gaznika szacuje moc na 11 koni. Po zmianie gaznika i przy pustym wydechu nie jest problemem jazda na kole na Pegaso, ktora wazy prawie 110 kg. Wiec z silnikiem o mocy 15 koni nie powinno byc to samo problemem na Derbi. To tyle :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi