Derbi Fenix Opublikowano 28 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Ile za wszystko trzeba wyłożyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenix_zlotow Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) jak wsadzisz cylinder (650zł) to moto bedzie potrzebowalo wiekszego gaznika(zalezy za ile znajdziesz, ja znalazlem za 200zl uzywany), wtedy zwiekszy sie spalanie i na oryginalnym wydechu bedzie sie dusil(wydech sportowy ok 400 zł). zeby wszystko bylo cacy potrzebny bedzie jeszcze krociec ssacy (ok 50-70zł). czyli razem bedzie gdzies 1300 zł, moze uda Ci se taniej. Edytowane 28 Listopada 2007 przez fenix_zlotow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 W wieku 16 lat można robić pj kat A1, czyli śmiga maszynkami klasy 125cm3. Osobiście nie zainwestował bym tyle kasy w moto wiedząc, że przy odprzedaży jej nie odzyskam. Lepiej kupić 125 i za 2-3 lata odsprzedać bez straty :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derbi Fenix Opublikowano 28 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) No 1300 zł trochę drogo :) Chyba jeszcze ten sezon pośmigam na 50 a później się pomyśli co dalej. Ale dizęki za informacje :banghead: A czy wymiana samego gaźnika da coś? Mógłbym jeszcze do tego zmienisz wydech na większy Edytowane 28 Listopada 2007 przez Derbi Fenix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenix_zlotow Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 sam gaznik chyba nie da zbyt duzego efektu. Co do prawka na A1 , to wg mnie to jest strata pieniedzy.PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 sam gaznik chyba nie da zbyt duzego efektu. Co do prawka na A1 , to wg mnie to jest strata pieniedzy.PZDR Ale zysk umiejętności, które są bezcenne. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenix_zlotow Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 uwazam ze umiejetnosci i nawyki mozna nabyc tak samo na 125 jak i na 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 I tu się mylisz, bo jazda na motocyklu różni się od jazdy na motorowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenix_zlotow Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 czym sie rozni?? predkoscia? przyspieszeniem? Z reszta nie wazne... Kazdy ma swoje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 A może wagą, wysokością moto, gabarytami, mocą, sposobem w jaki ta moc jest doświadczalna i przekazywana, szybkościami, a co za tym idzie tym co trzeba przewidywać w przód itp itd. W jakiejś mądrej ksiązce o jeździ motocyklem wyczytałem, że podobno nawet jest różnica podczas robienia "ósemki" na 2T a na 4T :crossy: Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 A może wagą, wysokością moto, gabarytami, mocą, sposobem w jaki ta moc jest doświadczalna i przekazywana, szybkościami, a co za tym idzie tym co trzeba przewidywać w przód itp itd. W jakiejś mądrej ksiązce o jeździ motocyklem wyczytałem, że podobno nawet jest różnica podczas robienia "ósemki" na 2T a na 4T :crossy: Pozdr Widzę, że kolega mnie wyręczył w odpowiedzi.. dzięki Dodam jeszcze do tego, że przy jeździe z wyższą prędkością przelotową na motocyklistę czeka sporo więcej nie przewidzianych sytuacji. Tutaj nie da się przeskoczyć doświadczenia. Przewidywać człowiek uczy się stopniowo. Takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Prawde mowiac, miedzy 50 a 125 jest przepasc, calkiem inny kaliber ( mimo ze 125 tez nie jedzie ;) :flesje: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Wiesz taka Mito 38KM, 6sek/100km/h i Vmax: 170km/h na szafie to jakos tam jedzie. Lepiej od nie jednej 400etki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derbi Fenix Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Fajnie by Fenix wyglądał z szyba do nakedów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenix_zlotow Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 no taka nieduza, zgrabna by dobrze wyglądała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi